От х:

Днес в x:

Работи се по версия за умишлен взрив в трафопоста

Досъдебно производство е образувано в Окръжна прокуратура - Бургас по случая с взривения от трафопост блок. Версиите, по които са работи, са основно две - техническа неизправност и умишлен взрив.Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Красимира Кателиева, цитирана от  „Фокус”.Досъдебното производство е образувано след първия оглед на разследващите полицаи от Областна дирекция на МВР-Бургас. Производството е за взрив, и е срещу неизвестен извършител. Досъдебното производство е в своята начална фаза. Кателиева допълни, че по-ясно прецизиране на версиите ще има след като станат ясни резултатите от назначената техническа експертиза на трансформатора от трафопоста.
Засега остава загадка какво е причинило подобен взрив, който буквално издъни пода на два апартамента, срина осем стени в партерния етаж и изхвърли бус на 8 метра от мястото, на което е бил паркиран. И двете семейства, чиито жилища са над трафопоста, продължават да твърдят, че са усещали тежка миризма на газ няколко дни преди взрива. След огледа на специалисти от EVN България беше съобщено, че трансформаторът не се е взривил по време на инцидента от 16 октомври. 
Според разследващи от МВР вероятната причина е техническа повреда в трансформатора, независимо, че той е останал цял след взрива.Имуществото на пострадалите от взрива в трафопоста в блок в Бургас е оценено на около 140 000 лева. Оценката на щетите засяга само вещите на хората, техниката и мебелите. Разрушенията по конструкцията на сградата не са включени в сумата, уточни кметът на Бургас, цитиран от БТА. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини