От х:

Днес в x:

Откриха крадени автомобили в Перник

Пернишки криминалисти установиха и иззеха три  луксозни автомобила с незаконни интервенции по тях.

         При проведена вчера специализирана акция на служители от сектор ‘’Противодействие на криминалната престъпност’’ към ОДМВР Перник в кв. ‘’Църква’’ бе установен лек автомобил ‘’БМВ’’530 , обявен за издирване в шенгенската информационна система . Луксозното возило е било без регистрационни табели и е  открито и иззето при извършена проверка в жилища, използвани от криминално проявените М. М.(34 г.) от гр. Перник , с прякор ‘’Меткето ‘’ и М. П. (30 г.), също от гр. Перник , с прякор ‘’Пикьора’’. И двамата са добре познати на органите на реда. Първият има  полицейски регистрации за  кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява. Вторият е познат на органите на реда със средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и  измама.

        В хода на същата операция, в пункта за регистриране моторни превозни средства в кв. ‘’Калкас’’, в момент на регистриране, органите на МВР задържат  джип ‘’ Нисан Патрол’’ с интервенции по идентификационния  номер на рамата. Лицето, което се опитало да извърши престъпното деяние - И. Б. (42 г.) от гр. Перник има връзка с престъпната дейност на горепосочените лица.

        При опит да бъде регистриран в КАТ Перник, пернишките криминалистите са задържали  и още един автомобил - ‘’Исузу Тройлер’’с пренабити номера на рамата, собственост на К.В. от гр. Перник.

        Трите леки автомобила са иззети по надлежния ред, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

        В гараж, използван от М.М. и М.П., в началото на месец юли 2012г. бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката ‘’БМВ’’.

        В началото на годината ‘’Пикьора’’ и ‘’Меткето’’, заедно с още петима перничани бяха задържани при специализирана полицейска акция с множество авточасти и  аксесоари от коли с неустановен произход . Открити бяха и над 100 бойни патрона за пистолет           ‘’ Макаров’’.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини