От х:

Днес в x:

Е.ОН сами си спряха тока

От енергоразпределителното дружество Е.ОН сами спряха тока в собствените си офиси заради неплатени сметки, съобщава в. „Телеграф”. До парадоксалната ситуация се стигнало преди няколко дни. Оттогава офисите на компанията във Варна се без електричество, предаде БЛИЦ.

Всъщност причината да се стигне дотук е, че офисите се намират в един от големите търговски центрове във Варна – „Двете кули”. Там на няколко етажа от едната кула се намира централата на Е.ОН. Оказало се обаче, че собствениците, които се явяват хазяи за дружеството, не си били плащали тока цяла година и половина. Досега се били събрали повече от 300 000 лева задължения.

Накрая търпението на енергоразпределителната компания се изчерпало и след няколко провалени преговори, започнали да спират тока поетапно. Идеята била всеки ден да се увеличава времето без захранване, докато собствениците на мола не решат проблема с плащането. Засега ситуацията е патова и нито една от страните не е направила компромис. Говори се обаче, че совалките между двете засегнати страни продължават и се търси вариант за излизане от нелепата ситуация.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини