От х:

Днес в x:

Спасиха почти отрязана ръка на 6-годишен от ампутация

Лявата ръка на 6-годишно русначе е била спасена от пълна ампутация след спешна операция на хирурзите от варненската МБАЛ „Св. Анна“, съобщи местният сайт "Петел". Инцидентът станал вчера, след като момченцето буквално преминало през стъклена хотелска врата. Стъклата почти отрязали лявата му ръка под мишницата.

Детето е транспортирано веднага във варненската болница, където хирурзите установили, че е прерязана основна артерия, както и основни нервни снопове, сухожилия и мускули.
Ръката се държеше на костта и задната група мускули и сухожилия“, каза д-р Петър Добромиров, който е един от хирурзите, оперирали детето.

Сложната интервенция е извършена от екип, начело с началника на клиниката по съдова хирургия доц. Княжев. „Наложи да вземем вена от лявото краче на детето, за да може да свържем прерязаната артерия. След като получихме артериален кръвоток, който захрани ръката, в операцията се включиха колеги ортопеди, които възстановиха прекъснатите нерви, сухожилия и мускули“, разказва д-р Добромиров.

След кръвопреливане и вливане на лекарства, днес момченцето е в много добро общо състояние с оптимистичен изход. То категорично няма да загуби ръката си, но до каква степен инцидента ще се отрази върху движенията й, още е рано да се прогнозира, казват още лекарите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини