От х:

Днес в x:

Кучета разкъсаха 88-годишен мъж. Преглед на националния печат

„24 Часа": 2000 протестиращи в битка с полицаи срещу Закона за горите

Над 2000 души излязоха в района на Орлов мост и езерото „Ариана" , за да изразят недоволството си от приетите промени в Закона за горите, съобщи "Дарик". Стигна се до сблъсъци между полицаи и екозащитници. Протестът беше организиран в социалната мрежа Фейсбук.
На мястото на протеста пристигнаха и конни полицаи, които да овладеят положението. Протестиращите са блокирани от всички страни от полицаи, тъй като протестът не е разрешен. Те свирят и скандират - „Мафия", „Витоша" и „Честит рожден ден".

„Новинар": Торта, тигър с купа и ножичка за рождения ден на Борисов

"Околовръстното шосе" в София е факт благодарение на силната политическа воля на премиера. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов, който откри новата 3-километрова отсечка от Южната дъга. Борисов обясни, че по време на строежа на Околовръстното мутри и собственици на автокъщи и бензиностанции го изнудвали.
При построяването на трасето е обърнато специално внимание на мантинелите. "Мостът е висок и сега мантинелите са глупакоустойчиви", каза премиерът. Борисов се похвали, че през уикенда е влязъл в ролята на социолог. Застанал в началото на трасето, за да види колко хора ще го напсуват. Такъв случай обаче нямало. „Всички търпеливо минаваха, защото виждаха с какви темпове се строи", разказа със задоволство премиерът.

„Дума": Само през 2011 г. 100 000 българи са си намерили работа в друга страна от ЕС

33 милиона са гражданите на държава от ЕС, които живеят на територията на друга държава член на ЕС през 2011 г., показват данните на Евростат, предаде БТА.
Данните за България сочат, че около 0,1 на сто от общото население или приблизително 100 хиляди души са намерили препитание в рамките на страните от ЕС миналата година.
Анализите сочат, че близо 30 на сто от емигриралите в ЕС българи са се установили в Испания, 15 на сто - във Великобритания и 13 на сто - в Германия. По неофициални данни броят на българите, които търсят и намират сезонна работа в рамките на страните от ЕС, достига половин милион души всяка година.

„Труд": Кучета разкъсаха 88-годишен мъж

88-годишен мъж е бил разкъсан от кучета в столичния квартал "Редута" . Старецът е намерен в близост до стадион "Академик" в изключително тежко състояние с разкъсани крака и ръце от кучетата.
Възрастният човек е настанен в травматологията на "Пирогов" в тежко състояние с опасност за живота. Той е страдал от старческа деменция. Все още е трудно да се даде прогноза за възстановяването му, но при всички случаи ще се наложи пластична операция за възстановяване на увредените тъкани.

„Стандарт": Цонев невинен и за "Терем"

Бившият военен министър Николай Цонев е невинен по делото "Терем", реши Върховният касационен съд. Това е втората оправдателна присъда на бившия военен министър. На 1 юни ВКС окончателно го оневини по най-старото му дело за длъжностно престъпление. По отношение на "Терем" прокуратурата обяви, че Цонев неправомерно е увеличил капитала на дружеството, с което е нанесъл близо 19 млн. лева щети на държавата. Цонев все още е подсъдим по единственото дело за подкуп заедно с бившия съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини