От х:

Днес в x:

Сдружение ДНЕС се среща с депутати от областта

На 18.05.2012г. на заседание на общинския координационет съвет на ГД „ДНЕС“ – Перник, се взе решение на 04.06.2012г. от 12.00 часа да се проведе среща между членовете на КС и народните представители от 14-ти МИР. Областният координатор Георги Първанов лично връчи писмата на народните избранници от пернишкия избирателен район - за БСП, Ангел Найденов, за ПП“ГЕРБ“ Ирена Соколова, Владислав Димитров и Петър Петров. Независипият депутат Димитър Колев не бе поканен на срещата, тъй като през последните няколко седмици не е идвал в избирателния си район и не бе открит по телефона.

Повод за срещата бе народните представители от 14-ти МИР –Перник да се запознаят с резултатите от проведената национална инициативи „Да изберем и решим заедно проблемите на нашата община“ и същевременно да бъдат поставени пред тях други праблеми, които координационния съвет на ГД „ДНЕС“ счита, че са важни за община Перник и гражданите.

На проведената среща присъстваха от страна на ГД „ДНЕС“, Георги Първанов-областен координатор, Даниела Тронкова – член на координационния съвет и народния представител от БСП Ангел Найденов. Г-н Найденов бе запознат с резултатите от проведената анкета за  идентифициране на основните проблеми, които според гражданите на Перник неотложно трябва да бъдат решени от местната власт, както и посочените от КС на ГД „ДНЕС“ основни проблеми за решаване от кмета на общината и председателя на общинския съвет /същите бяха своевременно и надлежно връчени на кмета, председателя на общинския съвет  и областния управител на проведените срещи с тях в периода 01.03 – 10.04.2012г/.

След като обстойно се запозна с връчените му основни проблеми, касаещи Перник и гражданите му, народния представител Ангел Найденов предложи на г-н Първанов да инициира среща на която да бъдат поканени представители на ГД „ДНЕС“, кмета на община Перник, председателя на общинския съвет, областния управител, синдикатите и други институции, които имат интерес и желание, посочените като исновни проблеми на Перник и жителите му да бъдат решени, както и се приемат инициативи и мероприятия за решаване последиците от земетресението.

Областния кординатор запозна г-н Найденов с работата на приемната на ГД“ДНЕС“ - Перник както и извършваните мониторинги върху местната изпълнителна власт. 

В края на срещата двете страни си обещаха тези срещи да станат регулярни и бъдат в помощ на гражданите от 14-ти МИР – гр.Перник.                   

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини