От х:

Днес в x:

И днес ни люля


Леко земетресение е регистрирано на югозапад от София, съобщи МВР.

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН към 7:19 часа е регистрирано земетресение с епицентър на около 25 км в югозападна посока от София. Трусът е с магнитуд около 2,0 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на страната.

Знеполският епископ Йоан ще отслужи молебен за здраве пред централния пернишки храм "Свети Иван Рилски". Службата ще започне в 11 часа. Епископ Йоан бе в Перник и в деня на земетресението на 22 май в подкрепа и за кураж на пострадалите от трусовете. Инициаторите на службата от Община Перник и църковното настоятелство канят миряните да се помолят за милост от бедствия.

Черквата "Свети Иван Рилски" е сред тежко пострадалите от трусовете сгради. Куполът на камбанарията е на място, но откъснат от сградата, напукани и с процепи са стените на сравнително скоро ремонтирания храм.

И днес продължава работата на комисиите, които оглеждат щетите в Перник.

Има набирателна сметка за дарения, с които да се покрият щетите от земетресението, съобщиха от Общината. Сметката е: Община Перник Централна кооперативна банка АД ВIС: СЕСВВGSF IВАN:ВG49СЕСВ979О846О879ЗОО Код за вид плащане: 4451ОО.

Община Перник обяви 28 и 29 май за неучебни дни, съобщи заместник-кметът по образование и култура Илинка Никифорова. Заради промяната на датите за държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване за община Перник, със заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов са определени новите дати.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини