От х:

Днес в x:

Зловония от фекални води се носят в центъра на Перник

Смрад се носи в центъра на Перник

Средновековни зловония се разнасят в центъра на града ни.

Причината- запушена шахта. Хора и коли топят подметки и гуми във фекални води и разнасят зараза из целия град. Този град, който според думите на кметицата му, бил придобил европейски облик .

И всичката тази хубост- на пъпа на града - пред входа на сградата на ОКС ( онази зад ГУМ, дето се помещава AССЕТ БАНК). И на никого не му пука- нито на посетителите в сградата, нито на собственика й- някой си софийски реститут, още по- малко на градската управа. Счетовотодителката ми, която има офис в тази сграда, ми разказа, че сигнали били подавани и до родното ВИК, и до Общината . От ВИК направили напън да отпушват шахтата , но с нулев резултат. След което си заминали, като обяснили, че това си е работа на Общината . Шахтата пред входа била за дъждовна вода , но проблема е, че някои от заведенията в съседство са си вкарали неправомерно канализацията в нея . Задължението пък на собственикът- реститут било само едно - да си събира надлежно наема и данъка боклук всеки месец.

Често посещавам тази сграда. Наблюдавам това безобразие от няколко години. Но лимитът на търпението ми окончателно се изчерпа при вида на зловонната ,зеленясала и пълна със зараза фекална вода, която с погнуса преодолявам, затискайки носа си.

Госпожо кмет, господа/жи от отговорните служби в Общината,

не знам от кого зависи решаването на проблема, но ви моля- вземете спешни мерки ! Проверете дали наистина има нарушения от страна на собствениците на съседните заведения. Задължете реститутът да се погрижи за собствеността си. Начини има. Стига да има желание. Чудя се, ако времето беше предизборно, дали пък нямаше да се понапънете ? Както предизборно се напънахте да асфалтирате улицата зад Минна дирекция и да направите паркинг от другата страна на въпросната сграда. Но какво пък, изборите минаха. За вас сега най- важната задача е да тръбите колко сте велики, как безспирно работите за благото на гражданите и в какъв европейски град живеем. Гласувахме са Вас, госпожо кмет, но вече на всички е ясно, че Вие се активизирате САМО един месец преди избори . И после всички вкупом, воглаве с Вас, изпадате в летаргия. Но ще дойдат и нови избори...

Не ни връщайте в Средновековието, господа управници!

Там поне е имало канали отстрани на улиците, където да се оттичат фекалните води. Тук тази воня си стои насред площад. Срам! Срам за „европейската” ни визия!

Сигналът ще изпратя и до ХЕИ! И няма да млъкна, докато не оправите проблема!!!

Десислава Георгиева

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини