От х:

Днес в x:

Новини 30 04 2024

  • 00:00, 30 апр 2024 г.
  • 2463
  • 0
  • 1
14-годишно момче е в болница след бой в училището в Узунджово
14-годишно момче е в болница след бой в училище „Любен Каравелов“ в село Узунджово. Инцидентът е станал вчера следобед. Според роднини на пострадалия, той е удрян с бокс в главата от непознати младежи.




Партиите и коалициите в Хасково не се разбраха за състава на секционните избирателни комисии за изборите за НС и за ЕП
Партиите и коалициите в Хасково не се разбраха за състава на секционните избирателни комисии за изборите за Народно събрание и за Европейски парламент на 9 юни. Решението ще бъде взето от Районната избирателна комисия.



РИК-Хасково регистрира 4 партии за изборите на 9 юни
Районната избирателна комисия в Хасково регистрира първите 4 партии за участие в парламентарните изборите на 9 юни. Срокът за това изтича на 7 май.



Главният архитект на Община Хасково Тодор Грозев напусна поста
Тодор Грозев е напуснал поста на главен архитект на Хасково. Това съобщиха от местната администрация. Той е подал заявление за напускане по лични причини. На негово място предстои да бъде назначен титуляр. Докато това стане функциите на главен артект ще изпълнява Павла Тончева.




"Спаси Хасково" призова областния управител да върне докладната за фотоволтаиците
Областният управител Гинка Райчева да спре решението на Общинския съвет за изграждане на фотоволтаици край хасковското село Книжовник. Това призоваха днес от местната инициативна група „Спаси Хасково“. Според бившите общински съветници решението ощетява общината и гражданите й.



Около 150 лева може да излезе великденската трапеза тази година
Около 150 лева може да струва великденската трапеза тази година. Това сочи наша репортерска проверка. При част от продуктите се забелязва увеличение на цените.



95 деца от Смолян и региона се хранят по програмата на БЧК "Топъл обяд"
Общо 95 деца от социално слаби семейства от Смолян и региона получават топъл обяд в училище по програмата на БЧК. За да продължи изхранването на децата до края на учебната година червенокръстката организация продължава да набира дарения.



Започва кандидатсвтането за финансиране на "Ин витро" в Димитровград
Започва кандидатстването за финансово подпомагане „Ин витро“ на семейства с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. Крайният срок за подаване на документи е 31 май 2024г.



Педагози от детски градини седнаха на "кръгла маса" за споделяне на добри практики
Детски градини от област Хасково проведоха кръгла маса на тема“ Модели на взаимодействие и работа с родители“. На нея бяха представени презентации и доклади за споделяне на опит и добри практики в сферата на предучилищното образование. Домакин на събитието бе ДГ“Иглика“



Изложба на икони събира пари за изграждането на църквата "Св. Иван Рислки" в Хасково
Благотворителна изложба на икони е подредена в РБ“Христо Смирненски“ в Хасково. Изображенията са дело на възпитаници на арт школа „Пастело“ . Средствата от продажбите им ще бъдат дарени за изграждането на църквата „Св. Иван Рилски“ в кв. „Орфей“.




ПГТТ - Смолян купи чисто нов учебен автомобил за обучение на учениците си
С чисто нов учебен автомобил се сдоби Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Колата е закупена със средства по проект за изграждане на Център за високи постижения в училището.



Лекция за Възкресение Христово бе изнесена в кърджалийския музей
В Регионалния исторически музей в Кърджали бе изнесена лекция на тема „От Осанна до Разпни го“. Мероприятието е посветено на предстоящия празник Възкресение Христово.




Ергюнал Сабри се завърна с бронз от Европейското по бокс
В Кърджали посрещнаха бронзовият медалист от Европейското първенство по бокс Ергюнал Сабри. В Белград националите завоюваха общо 11 медала – два златни, три сребърни и шест бронзови.



Джани Бъчваров стана държавен шампион по джудо
Джани Бъчваров стана държавен шампион по джудо. Той триумфира на първенството след 5 победи.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Последни новини