От х:

Днес в x:

13 °C

Инспекцията по труда в Хасково проверява „Авакс" за забавените заплати на работниците по газопровода

Изображение 1 от 2

  Инспекцията по труда започна проверка по случая със забавените заплати на работниците от българска страна, наети от гръцката фирма „Авакс“. Компанията изпълнява проектирането и изграждането на газовата връзка между Стара Загора и Комотини.

  В четвъртък около двайсетина от работещите излязоха на протест пред базата на фирмата. А причината за това -неизплатени работни заплати и възнаграждения за извънреден труд за три месеца. След намесата на медиите още същия ден следобед по сметките им бяха преведени дължимите суми по трудов договор.

  Почти всички обаче имат двойно изработени часове през по-голямата част от времето, в което са на работа. Затова въпреки че получиха част от парите си, представители на засегнатите работници подадоха жалба в Инспекцията по труда в Хасково.

  Задействахме проверката и още вчера следобед сме изискали от работодателя документацията по договорите на служителите. Проверява се всичко, което касае условията на труд и заплащането на трудовите им възнаграждения, в това число и как се сумират извънредните изработени часове, посочи шефът на Областното звено на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   До
   до началника Кирчо Кирев
   47 0
   11:20, 7 авг 2020
   Де.р.и.бей, защо чакаш някой да подаде сигнал по телевизията и тогава да се задействаш. 10 сигнала ти подадохме до сега. Защо не реагира, защото имаш чекмедже ли?
   • Пр
    продължение
    38 0
    11:25, 7 авг 2020
    Крайно време такива скъпоплатени чиновници да бъдат строго наказвани при такива провали. Първи път-забележка, втори път- глоба, трети път-в затвора. На тая служба за това й плащат. Да ходи и сама да търси нарушителите, а не да гледа по цял ден телевизия. Сега тоя кирчо трябва да бъде глобен и парите да се дадат на телевизията.
   • По
    Порчо
    21 0
    11:46, 7 авг 2020
    Както разказа един мой приятел, живеещ в чужбина, когато отишъл за някакъв документ и чакал повече от половин час, а чиновниците се размотавали, пушели и разхождали с някакви папки. А той когато му обърнали внимание, попитал: - Извинете, да не би нещо да стачкувате?
    Това е характерно за чиновничеството, време да мине, да свърши работното време. И без това им плащат за време, а не за свършена работа. Те затова са запазени за членовете на чиновническа партия ГРОБ!
   • До
    До- Порчо
    12 -11
    12:33, 7 авг 2020
    Чиновниците са Българи . Нали. Не са марсианци. За едно е прав Бойко. Материала не го бива. Всички управници досега независимо от партии са Българи. Те са произлязли от този народ. Не са паднали от небето. При 90 процента алчни и продажни българи как да уцелим точно тия 10 процента които ги бива. Това е проблема
   • До
    До -Порчо
    16 -3
    12:38, 7 авг 2020
    Общо взето всичко що е с костюм е продажник .Тъпанар. Алчняк. Един обикновен работещ човек никога не би сложил костюм. Костюм си слага тъпанара за да си чеше егото. Че е нещо повече. Отвън го гледаш изгладен. Сресан. Парфюмиран. А отвътре -леш. Алчен. Продажен. Това е. По дрехите ще ги познаете
   • Из
    избирам ГЕРБ
    5 -9
    12:51, 7 авг 2020
    Задачата на чиновника в България не е да ви служи,... Виж коментара
   • Ра
    Работник
    11 -1
    13:33, 7 авг 2020
    Какво очаквате от този измислен Директор. Типично за калинките на ГЕРБ трябва да им се покаже нагледно после с камерите на репортерите на проверка. Показност да има.
    Иначе предишните жалби в коша са.
    Спали са три месеца. На това му се вика безхаберие и некомпетентност. И си мислят вечно ще е така, така ще си карат
    Вън ........
  • 2
   Га
   Галина
   37 0
   11:23, 7 авг 2020
   Най-после Инспекцията по труда да се задейства! Явно са получили обаждане отгоре, от Вожда. До вчера казваха, че не е в тяхната компетенция, вдигаха рамене и пращаха хората работещи в Авакс да ходят в София и там да се оплакват!
   Но след като се вдигна шум и медиите разбраха за случая нещата се задвижиха.
   Е за всяко нещо ли трябва да протестираме и да сигнализираме медиите?!
   • 12
    123
    17 0
    11:42, 7 авг 2020
    100% Султан Ефенди Бей Бойко Борисов ги е задействал.
  • 3
   Ян
   Янков
   21 -2
   11:41, 7 авг 2020
   Не бързайте с изводите.
   Това че държавният чиновник се е задействал, не значи че ще има последствия.
   Кой иска да се обзаложим, че кирчо ще излезе в отпуск в понеделник?
   Ще прехвърли случая на някои друг,добре платен държавен служител, който ще се разболее, той на трети - и те така.
   А ,забравих да уточня, че фирмата вече си е платила законния рушвет!
   Бойко българоубиеца,постоянно обяснява,че държавата е лош собственик, че нищо не трябва да е държавно- а постоянно помпи заплатите на иначе "много" работещите държавни служители.
   • До
    Дочев
    17 -1
    11:59, 7 авг 2020
    Строителите на АМ Тракия редовно протестираха за неплатени заплати. А в същото време чекмеджето на Борисов набъбваше.
  • 4
   Де
   Демирев
   16 -1
   12:10, 7 авг 2020
   Кирчо да даде публичен отчет каква я е квършил до сега. На кои работници от кои фирми какви права е защитил. Защото доста фирмаджии са изрекетирани за сметка на интересите на работниците. Вместо да си подаде оставкато той рано рано се е задействал и вече чака похвала от тартора си. Хората 3 м гладуват и работят, а той си пийва ракийката с мезенцето и пет пари не дава за другите. Тая работническа паплач трябва да бъде ликвидирана от едно цифрово управление. Толкова ли е трудно да следи кои заплати в тая държава са изплатени и кои не. Дончев нали обещаваше цифрово управление. Нищичко не направи. Тоя човек изобщо за тези години за 5 ст работа свърши ли или само фъфли.
   • Ко
    корекция
    9 0
    12:12, 7 авг 2020
    Не "работническа паплач" , а "чиновническа паплач" да се чете.
  • 5
   Пл
   Пламен
   15 0
   12:35, 7 авг 2020
   Съд за фирмата и чиновниците че разрешават три месеца робство.
  • 6
   Ку
   Курти от куртово конаре
   10 0
   13:51, 7 авг 2020
   До Кирет от инспекцията.по труда......Кире мамин.Колко човешки съдби си опропастил?Как спиш спокоино?.....как и ти не разбра че не си вечен бе кирчооо
  • 7
   Ми
   минков
   8 0
   14:23, 7 авг 2020
   На кирев многократно му е сигнализирано че в Д-град охранителите от един сот намиращ се на бул.3-ти март работят по 12 часа а са назначени на 4,но той си нехае както едно време в кабелната телевизия.Явно и тука трябва намесата на журналисти.
   • Не
    не така
    1 0
    14:56, 7 авг 2020
    Ти като не можеш да си намериш чекмедже, защо завиждаш. Астави го да си трупа пачките.
  • 8
   Ха
   Хасковлията
   5 0
   14:35, 7 авг 2020
   А може би, трябва намесата на сопата?

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини