От х:

Днес в x:

33 °C

1 108 зрелостници заявиха желание да се явят на матурата по избираем предмет

  Вторият задължителен зрелостен изпит по избираем предмет започна в 9:00 часа днес. На него желание за явяване бяха заявили 1108 души.

  Изпитът се провежда в 19 училища в областта. Зрелостниците са разпределени в 126 зали и се охраняват от 354 квестори.

  Най-желаният предмет е биология и здравно образование, за който бяха заявили желание 372 дванайсетокласници. Най-малко са желаещите за физика и астрономия – едва трима.

  Всички зрелостници влизаха в гимназиите при спазване на строги противоепидемични мерки. На входа се измерваше температурата на всеки, явяващ се на изпит. Повечето младежи влизаха с приповдигнато настроение в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и в Професионалната гимназия по механоелктротехика „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Х
   Х
   4 -2
   13:39, 3 юни 2020
   Това момиче в ляво на първата снимка, колко се е напушила горката
   • Ня
    Някой
    0 0
    19:49, 3 юни 2020
    Кое момиче по-точно? Това което се плези ли? Защото с този език "чудеса" може да направи!
   • Х
    Х
    0 0
    08:35, 4 юни 2020
    Писал съм момичето в ляво
  • 2
   Ух
   ух
   3 -2
   13:44, 3 юни 2020
   следващия път сложете -50 снимки
  • 3
   Ед
   ЕДИН
   3 -2
   14:34, 3 юни 2020
   За такова плезене навремето се ядяха ШАМАРИ...
   • X
    X
    3 -3
    14:55, 3 юни 2020
    А сега ядат к#%&%е
  • 4
   По
   попадя
   2 -1
   18:24, 3 юни 2020
   за жалост това е новото поколение на България
  • 5
   Ус
   Успех
   5 0
   19:29, 3 юни 2020
   Хора, не бъдете зли! Младите са и трябва да са усмихнати и весели. Спомнете си вие какви сте били на тяхната възраст! Вместо да ги плюете и да им търсите кусури, пожелайте им успех и попътен вятър! Късмет на всички зрелостници!
  • 6
   Ца
   Цатьд
   2 0
   19:30, 3 юни 2020
   И вашите деца го правят
  • 7
   Хе
   Хей
   2 -1
   20:12, 3 юни 2020
   Хей,критикуващите, я си вижте снимките от онези години!Или вие сте се родили нацупени старчета? И стига с това"ново поколение". Вие от "предишното" много ли сте постигнали в живота си?
   • Х
    Х
    0 0
    08:38, 4 юни 2020
    С тая образователна система от къде да се изучат децата. Те вече са объркани... Дали сме били под турско робство или съжителство както го пише в новите учебници. Тодор Живков бил диктатор и тем подобни глупости.

  Хороскоп за 03.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
  03 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
  03 юли 2020
  Последни новини