От х:

Днес в x:

Буферният паркинг край Узунджово отворен още 2 месеца

Изображение 1 от 2

    Временният ТИР паркинг на бившото летище край хасковското село Узунджово ще действа поне още два месеца. За удължаването на срока, в който на него ще могат да спират за престой камиони, е подписан анекс към сключения преди два месеца договор между община Хасково и Областното пътно управление, уточниха от Областна администрация. Общината, която е собственик на терена, го предостави за безвъзмездно ползване на АПИ в края на март. Целта на оформянето на буферния паркинг бе да поеме опашката от тежки возила пред ГКПП Капитан Андреево и да разтовари движението по АМ „Марица“. 

    Теренът, дълъг около 3 километра беше почистен и на него създадени условия за престой на тираджиите.

    В края на май на моменти е имало струпване от около 200 тира там, но вече ситуацията е по-спокойна. От Областното пътно управление уточниха за Haskovov.net, че според последната ставка, на паркинга са влезли за престой и са излезли от него 99 тира. В следобедните часове на 2-ри юни там имаше само един камион.

    От информация от Агенция „Митници“ за средния брой на преминалите камиони за денонощие през пунктовете ни към Турция-„Капитан Андреево“ и „Лесово“, става ясно, че действително в края на миналия месец са минали повече камиони. Лек спад се отчита във времето от 25-ти май до първи юни.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      И
      И
      1 -1
      18:32, 3 юни 2020
      И БСП-ту само дето толкова орева. Ни проститутки видяхме, ни корона.
    Последни новини