От х:

Днес в x:

АПИ влезе на летище Узунджово, започна подготовката му за ТИР паркинг

Изображение 1 от 5

    Час, след като беше обявено, че  по предложение на Областната управа на Хасково и местната дирекция на МВР бившото летище Узунджово ще се превърне в паркинг за стотиците тирове, които чакат по платната на АМ „Марица” да продължат пътя си към Турция, от Областното пътно управление влязоха на терена с техника. 

    Те са първата служба, която поема работата по ситуирането на временния ТИР паркигнг.

    Огледът  затова какво е нужно да се свърши, за да бъде приведена пистата в подходящо място за използване от товарни автомобили, е направен още вчера. Теренът е дълъг около 3 километра. На него от днес  вече работят служителите на Пътното. Почистват се храсти, треви, има осигурена техника. Трябва да се попълнят и на места фугите по пистата.

    Според разчета на шефа на структурата в региона инж. Радостин Ламбрев почистването ще бъде завършено в рамките на  2-3 дни.

     До края на деня от община Хасково, която е собственик на бившото летище, очакват съобщение от Националния оперативен щаб за уреждане на административните формалностите около разписването на документите, с които местната администрация ще предостави на АПИ безвъзмездното ползване на терена.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Тр
      Трабохилтемерков
      19 -6
      15:51, 25 мар 2020
      Еми добра идея кво!
      • Бо
        Боинг
        2 0
        07:29, 26 мар 2020
        И сега къде ще КАЦАТ самолетите ?
    • 2
      Лу
      Лудия Макс
      18 -9
      16:04, 25 мар 2020
      Тир концлагер. Като ги наблъскат и държат 14 дена карантина и да са здрави ще се разболеят от седене в кабината.
    • 3
      Ти
      Тираджията
      16 -3
      18:17, 25 мар 2020
      Господа управляващи,направете още едно ГКПП паралелно на сегащното от разклона за Гърция до Свиленград и проглема ще се реши по лесно от колкото този тъп паркинг в нищото без баня и тоалетна и без места за храна,но кой да мисли за тировете в парламента като никога не е висял по границите.
      • Да
        да ама
        9 -3
        18:38, 25 мар 2020
        Докато ти направят второ кпп ще минат години...това да не е така от днес за утре...а и едва ли турците ще разрешат.Този проблем с опашките не е от сега,просто трябваше да има 2-3 нормални буферни паркинга около Свиленград и всичко щеше да е наред,обаче на нашите управляващи само имената им големи,агенции,служби,министерства а за нищо не стават
    • 4
      Ти
      ТИР
      6 -1
      21:56, 25 мар 2020
      Буферен паркинг на 90км.от границата...
      Що не го направят към Пловдив или Ихтиман?
      Това нещо трябва да е близо до ГКПП-тата за по бързо изтегляне...
    • 5
      За
      ЗАПОЗНАТ
      0 -1
      09:28, 26 мар 2020
      То сега трафик няма! Магистралата е останала основно за тировете,а всички шофьори(с малки изключения)се намират на 20 метра един от друг,а там ще се съберат заедно и докато минат границата,там вече могат да са заразени от някой който вече е бил болен.Доста неразумно е да ги съберат там ЗАЕДНО !!
    Последни новини