От х:

Днес в x:

9 °C

Има още секретни документи за срещата на "Нимиц" с НЛО, опасни за националната сигурност

През ноември 2004 г. няколко пилоти на ВМС на САЩ, разположени на борда на USS Nimitz, се натъкват на НЛО, което лети над Тихия океан в явно нарушение на законите на физиката. Служители на ВМС нарекоха странния кораб „неидентифициран въздушен феномен“, но те останаха безмълвни за това, какво точно би могло да бъде това явление. Сега, изненадващо за всички, военните потвърдиха, че знаят повече, отколкото си позволяват да кажат.

В отговор на неотдавнашно искане по Закона за свобода на информацията (FOIA), говорител от Службата на военноморското разузнаване на ВМС (ONI) потвърди, че агенцията притежава няколко строго секретни документа и поне едно класифицирано видео, отнасящо се до срещата с НЛО от 2004 г.

Според говорителя на ONI тези документи са били обозначени като „SECRET“ или „TOP SECRET“ от агенциите, които са ги предоставили, и споделянето на информацията с обществеността „би причинило изключително сериозни щети на Националната сигурност на Съединените щати“.

Тези строго секретни файлове включват няколко „инструктажа на брифинг“ за инцидента, предоставени на ONI от неназована агенция. Тъй като служителите на ONI не са класифицирали слайдовете лично, те не са в състояние да ги разсекретят, добавя говорителят.

От ONI също признаха, че притежават поне един видеоклип с неизвестна дължина, класифициран като „секретен“ от Командването на военноморските сили (NAVAIR). ONI не разкри дали този кадър е същото едноминутно видео, което беше пуснато онлайн през 2007 г. и широко разпространено от The New York Times през 2017 г. Въпреки това през ноември 2019 г. няколко военноморски офицери, свидетели на инцидента на борда на Nimitz, казаха пред изданието Popular Mechanics, че те са гледали много по-дълго видео от срещата с НЛО, която е продължила между 8 и 10 минути. Тези оригинални записи са били незабавно събрани и изтрити от „неизвестни лица“, които са пристигнали на кораба с хеликоптер малко след инцидента, разказва един офицер.

Луис Елизондо, бивш служител на Пентагона, който е помогнал да се направи видеото на Военноморските сили публично, казва, че „хората не трябва да се изненадват от разкритието, че други видеоклипове за събитието съществуват и са с по-голяма продължителност“.

Заявка по FOIA, подадена през октомври 2019 г. от независим изследовател, поиска достъп до всички некласифицирани записи или части от записи относно срещата с НЛО от 2004 г. В отговора на ONI не бяха споменати допълнителни документи освен класифицирания инструктаж и видеото.

Източник: megavselena

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мнозина от вас ще предпочетат да посветят времето си на полезни и приятни неща, с които да зарадват най-близките си. Забравете за грижите свързани с професионалните дела и се наслаждавайте пълноценно на почивката си. Можете също така да освободите голяма част от натрупаното напрежение, като се занимавате със спорт.
22 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се поддавайте на внушения и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очакват ви приятни часове с любимия човек. Не подценявайте желанието му да сте заедно. Ще се изненадате от едно предложение.
22 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Едва ли ще се задържате за по-дълго време на едно място днес и с право приятелите ви ще се оплакват, че не могат да ви открият. Имате нужда от свеж въздух, затова едва ли стоенето вкъщи ще е предпочетеният от повечето от вас вариант. Разходка сред природата ще ви се отрази чудесно и ще ви зареди с достатъчно свежа енергия.
22 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Мислете за себе си и за бъдещето си. Погрижете се за нещата, които ви дават сигурност и не пренебрегвайте мнението на близките си. С добра организация ще подобрите работата и материалното си положение, което ще се отрази на целия ви живот. Отношенията ви с партньора се нуждаят от повече яснота.
22 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще получите добри възможности за придобивки, от които ще се възползвате максимално. Основателно ще насочите интересите си към сегменти, в които владеете положението, от там ще дойдат и парите. Не избързвайте в нищо и внимателно обмисляйте действията си. Погрижете се да не пропускате важните моменти в живота на близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Голяма част от вас посрещат гости днес, затова е твърде възможно планираната почивка да остане на заден план. Затова пък бъдете сигурни, че приятното прекарване ви е сигурно. Имате конкретна идея за нещо, което отдавна ви вълнува и съвсем скоро ще се радвате на чудесна възможност, за да я осъществите. Намерете време и за почивка днес.
22 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят ви ще е забързан и често с напрежение, но не изпадайте в стрес. Ще работите по приключване на задача, резултатите от която имат отношение към финансите на семейството ви. Ако времето не ви стигне за всичко, което планирате, потърсете подкрепа. Сигурно е, че такава няма да ви бъде отказана.
22 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще трябва да обърнете повече внимание на отношенията си със сърдечния партньор. Дайте всичко от себе си, за да предотвратите евентуалните конфликти. Ще срещнете хора, с чиято помощ може да повишите професионалната си квалификация, а също и финансовите си приходи. Не пренебрегвайте и духовното си здраве.
22 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да се ангажирате с непредвидени задачи и да поемете чужди отговорности. Това ще обогати житейския ви опит, но ще ви по изнерви. Домашните проблеми също ще ви заставят да търсите решения и в края на деня се очаква да сте уморени. Починете си и не търсете причини да слизате в конфликт с близките си.
22 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени затруднения, които да ви разколебаят по отношение на планирано пътуване или друга подготвяна среща. Каквито и да са причините, не се гневете на околните. Избягвайте ненужни спорове и доказване на надмощие. Нуждаете се от почивка, за това приемете приятелска покана за среща.
22 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще трябва да положите усилия, за да постигнете разбирателството, към което се стремите. Нищо не идва от само себе си през този ден, но нека това не ви обезсърчава. Не се поддавайте на лошо настроение, а направете нещо, което ще ви накара да се почувствате добре. Дори да смятате, че това е прост каприз, не се колебайте да го изпълните.
22 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви направи доволни и ще повиши самочувствието ви. Но не се изживявайте като първа инстанция, дайте правото и на другите да имат мнение. Така достойнството и авторитетът ви ще се запазят, освен това ще научите нещо полезно за себе си. Усещането ви за скорошна развръзка на личен проблем не е погрешно.
22 фев 2020
Последни новини