От х:

Днес в x:

12 °C

Д-р Ваврек: В конкурса за шеф на Първа поликлиника имаше конфликт на интереси. ОбС: Няма такъв

Д-р Франц Ваврек, участник в конкурса за управител на Първа поликлиника в Хасково, обвини член на комисията в конфликт на интереси. Той е внесъл възражение срещу проведения конкурс до ОбС, който ще го разгледа в петък следващата седмица. Припомняме, че за шеф на Първа поликлиника бе избран д-р Ясен Янев.

Според д-р Франц Ваврек комисията е допуснала редица нарушения на правилата за провеждане на конкурси. Най-сериозното обвинение е обаче в конфликт на интереси. Той твърди, че секретарят на комисията д-р Лилия Консулова е съдружник с Миглена Георгиева-Янева, съпруга на д-р Ясен Янев, в Амбулаторна групова практика за първична медицинска помощ “Рея”. Това по негово мнение е опорочило конкурса.

Председателят на Общинския съвет Таня Захариева уточни, че съставът комисията е бил утвърден от ОбС преди да са ясни кандидатите. След записване на участниците в конкурса д-р Консулова е депозирала пред комисията отвод и не е взела участие в работата й и оценяването на кандидатите за поста. Според Захариева няма абсолютно никакъв конфилкт на интереси по случая.

Д-р Ваврек изрежда и други нарушения на процедурата по избора, допуснати от комисията. Той смята, че Общинският съвет е бил подведен в решението си да утвърди д-р Янев за управител на медицинското заведение.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Гр
  Гражданин
  26 -13
  10:36, 19 юли 2018
  Кмета, начело с некомпетентната си администрация, за пореден път доказаха че един конкурс като хората не могат да проведат. Три годишно управление - Хасково на дъното.
 • 2
  Jo
  John
  20 -4
  10:39, 19 юли 2018
  кмете, разкарай шибаната лафка оттам, целият град се провира през нея и знака, има цели 100 сантиметра за това, на снимката се вижда къде е била старата будка!!!
 • 3
  Ки
  Киро
  6 -4
  11:09, 19 юли 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 4
  To
  TONOITO
  3 -2
  11:29, 19 юли 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 5
  Де
  Дечо Таралежков
  34 -7
  12:03, 19 юли 2018
  Таня Захариева казала че няма КОНФЛИКТ Абе Танче ГьОНСУРАТЛЪКА на вас и партията ви е толкова прозрачен и нагъл че и бебетата го виждат Хората са наясно че щеше да е избран д-р Янев но поне по хитро правете тия комбинации бе а вие като диви свинета вървите с муцуните напред и дразните хората Ето това отвращава всички от партията ви от Боко от Цлъцко Делянчо и другите от ПАСМИНАТА ви Но още малко ще ви търпят докато се доядете здраво А иначе доктора е като ЧЕРГАР -къде ли не е бил
 • 6
  Ко
  Колеги общинари
  5 -3
  13:00, 19 юли 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 7
  Ха
  хаяско
  22 0
  13:52, 19 юли 2018
  Много тендециозно триете коментарите, които разкриват характерни и истинни особености на спечелилия кандидат.
 • 8
  Ис
  истината
  11 -3
  18:00, 19 юли 2018
  Д-р Ваврек е добре познат на хасковлии. Отличен специалист и диагностик. Отличен ръководител. Точно като зав.лаборатория е спечелил уважението и обичтта на колегите си .За един 8-ми март бе удостоен от хасковлии за най-добър началник.
  • Ла
   лаборантка бивша
   3 -5
   23:52, 19 юли 2018
   Началник на какво,бе Франки? Пак си пишеш сам оценките.Поздрави Марина
 • 9
  По горе Дечо Таралежков най добре определя спечелилия конкурса ----ЧЕРГАР Това е тази част от циганите които са непрекъснато в движение от едно на друго място

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини