От х:

Днес в x:

ОбС претупа извънредната сесия за 20 минути

20 минути продължи извънредната сесия на ОбС Хасково днес, на която бяха гласувани три решения. Първото бе и повод за спешното свикване на съветниците – упълномощаване на кмета Георги Иванов да обезпечи авансово плащане по проект за разширяване на селищната ВиК мрежа под формата на запис на заповед.

Другите две извънредни докладни записки влязоха в дневния ред в нарушение на правилника за работа на ОбС. Както писа вчера Haskovo.net, според правилника на извънредните заседания може се разглежда само въпросът, заради който е свикан спешно ОбС. Това бе отбелязано от председателя Иван Иванов, който се аргументира с непредвидени обстоятелства. Едното от тях е, че ОбС трябва да даде съгласие за своя дял от 211 208 лв. в проекта за изграждане на лъчетерапевтичен комплекс към болницата за онкологични заболявания. Общата стойност на този проект е 6 439 345 лв.

Другата извънредна докладна записка, която бе одобрена, бе за отсрочване на вноските по 20-милионния заем към Райфайзенбанк. Поради затруднения в началото на годината, както и предстоящите плащания по три проекта на обща стойност 1 882 907 лв. вноските за януари и февруари се отлагат за март и април. На сесията не стана ясно колко ще струва това на общината като допълнителни лихви заради забавянето. Инвестиционният кредит от 20 млн. бе изтеглен в края на 2006 година и с 15-годишен срок на погасяване.

При приемането на тази точка от дневния ред съветниците от ГЕРБ и групата на Златко Марчев гласуваха „въздържал се“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини