От х:

Днес в x:

Съдът остави Бъбрека и Кинг Конга зад решетките

Задържаните криеха лицата си в съда

Веселин Дичев, известен като Бъбрека и Петю Тодоров с прякор Кинг Конга, остават зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража”, постанови тази вечер  хасковският окръжен съд. Заедно с тях в ареста остава и свиленградчанинът Димитър Баджаков. Същата мярка за неотклонение бе постановена и за Борислав Недялков, Живко Узунов и Благовест Янев.Последните двама са шофирали  камионите с незаконната стока.

Съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение бе закрито за журналисти по решение на съдията Филип Филипов. В залата бяха допуснати само адвокатите на обвиняемите и прокурорът Петър Мидов.

В коридора останаха и многобройните близки и приятели на задържаните, които дойдоха в съда да изслушат обвинението и защитата на шестимата.

Според обвинението те са били членове на организирана престъпна група, която се занимава с контрабанден внос на безакцизни цигари. Пресичането на канала бе обявено на извънредна пресконференция в събота на пункта Капитан Андреево, където бе докаран един от задържаните тирове с цигари.

Според разследващите основен организатор на бандата е грък – Йоанис Стратакус, който е живял в Хасково. Той е женен за сестрата на Петю Тодоров – Кинг Конга. В града гъркът е известен като Асоса, защото преди време е бил представител на тази марка цигари в България. Асоса обаче е извън страната и тепърва ще го издирват.

Контрабандните цигари са били внасяни през граничните пунктове с Гърция, където почти няма митнически контрол. Папиросите идвали основно от Дубай. Общото заловено количество в операцията, продължила 4 месеца, е на стойност над 15 млн. лв. Щетата за държавата е около 10 млн. лв.

В акцията на полицията са били използвани 80 специални разузнавателни средства, които са и вероятната причина за засекретяването на съдебното заседание.

Haskovo.net

Приятели и близки на задържаните останаха да чакат решението на магистратите в коридора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини