От х:

Днес в x:

Джазов Никулден в Хасково

Преподаватели и абсолвенти на Европейската академия за изкуство във Варшава представят свои работи в рамките на поредната изложба на творците в този „състав”, посветена на графиката и рисунката.

Класическата графика е труден занаят, изискващ много усилия и търпение. На пръв поглед изглежда, че напоследък все по-малко хора са привлечени от традиционните техники, но все пак тази изложба и художествените събития, които наблюдаваме напоследък доказват, че нещата изглеждат другояче.

 

Полски институт, Община Хасково и Сдружение Хасково джаз представят „Полска графика и рисунка”
Изложба  на 19 преподаватели и абсолвенти от Европейската академия за изкуство във Варшава. 

ОТКРИВАНЕ
Понеделник 06. 12.2010г.   18.00 часа
Градска художествена галерия “Атанас Шаренков”
С участието на
 Дайана Менчева – цигулка
Димитър Благоев - китара Стара Загора 

Работите, които можете да видите, са изпълнени в техниките линогравюра, литография, аквафорта, акватинта, хелиогравюра. Ще видите и рисунки, които често са тясно свързани с графиката, а понякога границата между тези две области изчезва. Темата на изложбата не е формулирана, защото всеки от творците се движи в свое собствено пространство и, освен общата любов към техниките, всички ние градим свои различни светове. (Магдалена Цибулска)

 19.30 ч.  Клуб “Ралица”
ФОРМАЦИЯ  “ЗАРА АРТ” – Стара Загора
Димитър Благоев - китара
Жельо Бодуров - контрабас
Петьо Ценов – ударни
Дайана Менчева - цигулка 

Дайана Менчева е родена през 1994 година. Започва да учи цигулка в НУМСИ "Христина Морфова" на 6 годишна възраст, като продължава заниманията си с инструмента и до днес. След близо 10 години класическа подготовка открива джаза в майсторските класове, провеждани от участниците в "Лайв Зара Джаз" концертите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини