От х:

Днес в x:

Голям протест блокира София в неделя, кой го организира

Граждански форум "Промяна", представляван от Методи Бъчваров, е подал уведомление в СДВР, че в неделя, 18 ноември, се организира мирен национален протест и автошествие с мото "Смяна на системата".

Колони от автомобили от цялата страна ще блокират столицата, в 15 часа те ще се съберат на "Княз Александър I", ще слязат от колите и "ще упражним нашето задължение съгласно чл. 1, ал. 2 от Конституцията", пишат организаторите. Алинея 2 гласи: Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. 

Събитието на столичния площад е с неопределен срок. 

Според фейсбук групата Национален протест срещу безобразията в България обаче този протест е фалшив, истинският ще бъде ден по-късно от 18,30 часа в София пред парламента. 

През 2013 г. граждански форум „Промяна“ изрази подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски и разкритикува наложеното от президента тогава Росен Плевнелиев вето върху закона за актуализацията на бюджета. 

На 18-ти ГФ "Промяна" ще се бори за спиране на геноцида над българския народ, високите цени на горивата, тока, водата, абсурда в здравеопазването, образованието, данъка на автомобилите и др. 

На 19-ти от Национален протест срещу безобразията в България уверяват, че "барикадите буквално ще пламнат".

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини