От х:

Днес в x:

Швейцарец с обвинение за тероризъм и контрабанда на оръжие през Капитан Андреево към Сирия

Изображение 1 от 2

    Специализираната прокуратура повдигна обвинение срещу швейцарец за тероризъм и контрабанда на оръжие през българската граница.

    Мъжът е задържан на 11-ти септември на ГКПП „Капитан Андреево“ при операция на „Гранична полиция“ и ДАНС.

    Той е направил опит да премине в Турция, като крайната цел на движението му е била Сирия.

    При огледа на управлявания от него джип спец частите са открити три пушки, от които две автоматични карабини и една гладкоцевна ловна пушка, пистолет „Зиг Зауер“, около 400 патрони за тях, както и 24 ножа. В личните вещи на швейцарския гражданин е намерена и карта с отбелязвания на маршрута му, в който крайна цел е град Идлиб.

    Мъжът и автомобилът са били обявени за издирване от швейцарските власти в Шенгенската информационна система, с информацията, че лицето е въоръжено. Предоставена е и информация, че неговият баща е сигнализирал полицията, че синът му е изчезнал заедно с автомобила, като от жилището им липсват огнестрелни оръжия и боеприпаси, обясниха от държавното обвинение.

    Швейцарецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Според първоначалните му обяснения целта на пътуването му в Сирия била да окаже помощ на цивилни граждани там.

    Утре в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за задържане под стража. На обвиняемия е назначена и съдебно-психиатрична експертиза.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чи
      читател
      4 -3
      00:23, 14 сеп 2018
      Да не би да е от мустакатите швейцарци?
      • Ха
        Ханко Брат
        0 0
        02:36, 15 сеп 2018
        Читателю за логичния въпрос си получил 2+ и 3- но аз ти давам+ и изравнявам резултата.за сега.Но аз залагам че е Косовар като повечето национали на Швейцария по футбол.

    Още новини

    Последни новини