От х:

Днес в x:

Ансамбъл „Китна Тракия“ с голямата награда от “Богородична стъпка”

    Хасковският ансамбъл за народни песни и танци “Китна Тракия” се завърна от успешното си представяне в Националния тракийски фолклорен събор “Богородична стъпка” в Старозагорски бани. Изпълнителите от формацията с художествен ръководител Руско Русев и хореограф Иван Иванов спечелиха голямата награда на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Наградата на хасковлии връчи зам.-кметицата на общината Иванка Сотирова.

    Изпълнителите от „Китна Тракия“ се представиха с новия си танц „По хорище“, който им донесе успеха. Във фестивалната програма участваха фолклорните групи “Тракийска дъга” при читалище “Тракия” с ръководител Недялка Демирева и „Ручейче“ с ръководител Тонка Колева, които пък получиха дипломи за принос в съхранението и развитието на фолклора. Грамота за участие в 13-тото издание на фестивала беше връчена на хасковското читалище „Тракия“ и тракийското дружество „Георги Сапунаров“. Фестивалът в културното селище събра хиляди изпълнители и почитатели на българския фолклор.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ив
      Иван
      2 -4
      21:52, 27 авг 2018
      Ансамбъл Китна Тракия, като е носител на голямата награда. Къде му е дипломата и наградата?
      • Гр
        гражданин
        2 -1
        19:13, 28 авг 2018
        Иване, Иване май не си разгледал снимките в статията!!!Четете преди да се изказвате неподготвени!!!
    • 2
      Ив
      Иван
      2 0
      09:02, 29 авг 2018
      Май въпроса ми е бил неясен. На всички е известно, че ансамбъл Китна Тракия е спечелил наградите. Въпроса ми е защо няма надписан диплом за него. Защо лаврите се обират от читалище " Тракия 2008" и тракийско дружество "Георги Сапунаров". Нищо че ансамбъла се води към тях. Не е ли малко нечестно? Сега става ли ви по ясно.

    Още новини

    Последни новини