От х:

Днес в x:

Кметът на Узунджово затяга коланите за незаконно хвърляне на боклуци край селото

Изображение 1 от 3

    Непрекъснати проверки и здрави глоби от тук насетне ще има за всеки, които изхвърля боклука си на нерегламентирани места край Узунджово. За това се закани кметът на селото Деян Ванчев.

    След сигнал на читател на Haskovo.net, че край населеното място, което е само на десетина километра от Хасково, има купчина отпадъци, която расте ежедневно, кметът обясни, че сметището ще бъде разчистено, след като времето се опари.

    Край Узунджово до скоро всъщност нерегламентираните сметища са били две. Единото, на което народът хвърлял без да му мигне окото, се е намирало край пътя, след центъра на селото в посока бившото летище. Това сметище обаче е разчистено от Екопрогрес, извозени са няколко камиона боклук. Откакто е почистено хора на кмета зорко следят да няма нови замърсявания. Второто сметище обаче в посока към Хасково все още не е обработено.

    От години хората си хвърлят там боклука, идват дори и от Хасково да ползват леснотията. Отпадъците се трупат в естествена дупка, която е край шосето, но някои от злосторниците дори не си правят труда да изхвърлят в нея, а мятат направо където им падне, разказва селският управник Дори вчера Деян Ванчев хванал двама местни да хвърлят там. „Боклукът на единия беше строителни отпадъци от ремонта, който правил в къщата си, другият хвърляше битови отпадъци. Спипах ги и ги накарах да натоварят всичко, което изхвърлиха обратно по колите, изпратих ги да си ги изхвърлят, където си трябва“. Въпреки, че е хващал мнозина да замърсяват, Ванчев не е налагал глоби досега. Казва, че по наредба наказанието като селски кмет, които може да направи е е два 50 лева. За по-солидна глоба в подобни случаи и за назидание обаче узунджовският кмет се заканва, че вече ще задържа на място злосторниците и ще вика общинското звено КОРЗ.

    А незаконното сметище между селото и града ще бъде почистено, когато времето се стабилизира, понеже там трябва да влезе тежка машина, за да заравни, обещава Деян Ванчев.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Га
      Ганка
      22 -1
      11:42, 21 мар 2018
      Точно на кмета хората(избирателите)хвърлят боклуците си там.
      • Же
        Жечка
        21 -1
        12:12, 21 мар 2018
        Тоя кмет ,ако бяхме нормална държава ,трябваше да е отдавна в панделата. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
      • Ва
        Ванчо Ванчев
        10 0
        16:07, 21 мар 2018
        Точно, как подяволите все още е кмет, като трябваше да е в затвора?
    • 2
      Ко
      Кога?
      1 0
      23:12, 21 мар 2018
      А кога кмета ще затегне незаконното изсичане на горите в селото или това ще му секне семейния бизнес?
    Последни новини