От х:

Днес в x:

Стартира конкурсът „Дърво с корен 2017”, приемат снимки до края на юли

Стартира конкурсът "Дърво с корен 2017" и желаещите могат да се включат до края на месеца.

До 31 юли мераклиите могат да изпратят своите заявки, в които да е описано защо това дърво е специално и заслужава да стане любимо дърво на България. Трябва да има поне 3 снимки на дървото в електронен вариант. В една от тях да се вижда цялото дърво, а в останалите фотоси да има и близък план на отделни части - клонки, кора, листа, пъпки. В номинациите трябва да бъде посочено къде расте дървото, неговия вид, височина, обиколка и възраст.

Тази година в надпреварата има две допълнителни категории: "Млад природолюбител" - за деца от 6 до 14 г. и "Вековните дървета говорят" - за всички дървета над 100 г.
В конкурса могат да участват всички, без възрастови ограничения. Номинациите могат да бъдат както индивидуални, така и групови - на цял клас, клуб, училище, детска градина. Номинациите ще бъдат разгледани от независимо жури, което ще излъчи 10 финалиста в основната категория „Дърво с корен 2017” и 3-ма финалиста в категория „Вековните дървета говорят”, както и победител в допълнителната категория „Млад природолюбител”.

Финалистите в „Дърво с корен 2017” и „Вековните дървета говорят” ще участват в онлайн гласуване на интернет страницата на Фондация "ЕкоОбщност". Дървото победител ще представи България в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2018".

В миналогодишния конкурс единственият финалист от Хасковско се оказа номинацията на „Тенчовият дъб“. Историята и снимки на 735-годишното дърво бяха изпратени от Паско Тошев, който е родом от димитровградското село Бодрово.

Конкурсът „Дърво с корен" на Фондация „ЕкоОбщност" се провежда с подкрепата на „Асоциация на арбористите в България", "Адвенчърнет", National Geographics България и NG Kids България.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини