От х:

Днес в x:

Кметовете на Бургас и Девин взеха отличията си в "Кмет на месеца"

 
 
Порталът на българските общини Kmeta.bg награди кметовете на Бургас и Девин - Димитър Николов и Цветалин Пенков в декемврийското издание на конкурса "Кмета на месеца". Те премериха сили на тема "Най-красива коледна украса".
 
По регламент номинираните 10 градоначалника бяха разпределени в две категории - общини с население над 20 хил. души и такива, чиито жители са под 20 хиляди. Победителите бяха наградени на официална церемония в сградата на Софийската опера и балет днес.
 
"Изключително съм щастлив, че ние от екипа на община Бургас и тази година успяхме да създадем едно топло коледно настроение за жителите и гостите на града. Тук е моментът да уточня, че прекрасното оформление на украсата се дължи най-вече на екипа от художници, на които възложих тази тежка задача", заяви Димитър Николов. Той бе награден от телевизионната водеща на БНТ Радина Червенова.
 
"Като представител на националната телевизия за мен е огромна чест да връча точно тази награда на един от хората, които създават най-много позитивни новини у нас. Аз съм човек, който представя новини и мога да отбележа, че в последно време Бургас прави изключение и стана източник на добрите вести", каза Червенова преди да връчи почетната грамота на морския градоначалник.
 
 
Безспорният победител във втората категория Цветалин Пенков също изказа своята благодарност към екипа на Kmeta.bg и гражданите на Девин за това, че е избран за престижната награда. Тя му беше връчена от директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.
 
"И тази година община Девин засия в стотици коледни светлини, за да посрещнем с надежда новата година. За моя приятна изненада финансирането на инициативата бе осигурено от неправителствени организации, с които работихме и свършихме добра работа", заяви Пенков.
 
 
Източник: КметаБГ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини