От х:

Днес в x:

6-годишен художник с първа самостоятелна изложба

Станислав пред част от своите рисунки

6-годишният Станислав Стоев Кръстев от ОДЗ 22 „Звънче“ представи днес първата си самостоятелна изложба. Във фоайето на детския отдел на регионалната библиотека „Христо Смирненски“ бяха окачени над 60 рисунки направени от Станислав през последната година в групата му в детската градина. Иначе момчето рисува от 4 годишно, в градината и вкъщи, като страстта му към цветните моливи и блокчетата замества всички останали детски хобита. Не смята да става художник/все още/ но твърди, че това му доставя неописуемо удоволствие.

Да поздравят своя творец днес дойдоха всички малчугани от 3-та група на детската градина заедно с учителките, бившата и настояща директорка на ОДЗ 22. Споделиха, че с детето не се водят самостоятелни занимания, просто подкрепят естествения му стремеж да се изразява на белия лист.

Рисунките са правени предимно с флумастер и цветни моливи, като отразяват всяко нещо докоснало впечатлителната детска душа. Оказва се, че Станислав вижда форма и цвят във всичко и го пресъздава в съответствие с разбиранията си. Като всеки мъж, основните му модели са самолети и коли. Другото впечатлително за мъжете явно ще почака периода на съзряването.

Неотлъчно до батко си овации приемаше и сестричката на Станислав,
която също проявявала художествени наклонности.

Г.Христов

Заедно със сестричката си прие овациите на съученици и учители
Директорът Красимира Спатовска се радва на малкия художник с баща му

В библиотеката се изсипа цялата 3-та група на ОДЗ Звънче
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини