От х:

Днес в x:

За първия учебен ден: букетът от 2 до 10 лева, 2118 първолаци повече

Средно между  2 и 10 лева излиза букет цветя на хасковския пазар в навечерието на първия учебен ден, показа репортерска проверка. На много места в страната родители се оплакаха от поскъпването на китките. В София например розата скочи на 6 лв. Проверката е на „Стандарт”.

На хасковския пазар за цветя също кипи оживление преди първия учебен ден. Продавачите тук обаче не са вдигнали цените. Карамфилите са по 0.50 лв., българските рози вървят от 2 до 5 лв. Най-скъпи са доминиканските рози - по 10 лв букета, но те са и по-едри. Има, разбира се, и по-скъпи букети с екзотични цветя.

Традиционно преди началото на новата учебна година, което тази година се пада на 16 септември, най-силни са емоциите покрай първокласниците. За тях родителите отделят между стотина и 300 лева за покупки. Повечето обаче не бързат с пазаруването на учебни пособия, преди да са чули изискванията на преподавателите.  

В хасковска област в понеделник в клас ще влязат 2118 първокласници. Броят им в страната е 63 596.

В областта първолаците ще с 30 повече от предходната учебна година. В хасковска община за първи път на училище тръгват 913 деца, с 14 повече от миналата година. Повече първолаци очакват в Свиленград и Димитровград. В останалите общини от областта броя на първолаците спрямо предходната година се запазва.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини