От х:

Днес в x:

Съдът: До 1000 лева глоба за полицейски шеф

Подсъдимият Илия Митев

До 1000 лева ще бъде глобен началникът на районното управление на МВР в Харманли заради неизпълнение на съдебно разпореждане. Полицаите не представили пред Темида справка за постъпил сигнал за отвличане в Симеоновград, където са намира полицейски участък към РУП Харманли. Размерът на глобата не бе уточнен, защото към момента не разполагаме с трите имена и останалите данни на началника на харманлийското полицейско управление, обясни съдията Красимир Димитров, който наложи глобата. Той уточни още, че според закона за съдебната власт санкцията е до 1000 лева.

Делото, във връзка с което ще отнесе солена глоба полицейският началник, е за отвличане и изнасилване. Подсъдим е 41-годишният Илия Митев. Обвинението е, че на 15 август 2010 година отвлякъл 20-годишната Надя Арнаудова заедно с детето й. Извергът три дни държал вкъщи похитената и се гаврил с нея, като многократно я изнасилвал.

На едно от предишните заседания стана ясно, че докато дърпал Надя към дома си по един от мостовете на Марица в Симеоновград, срещнали двама познати – Киро и Стоян. Надя викнала за помощ към тях и Стоян се обадил по телефона в полицията в Симеоновград, за да подаде сигнал за отвличане.

В съдебната зала Надя разказа подробно за всички унижения, на които е била подложена по време на тридневното си затворничество. Жената била изнасилвана по два пъти на ден, а детето няколко пъти гледало през прозореца. В насилието над нея участвала и жената на похитителя й – Юлияна. При една от гаврите Илия й напъхал лимонадена бутилка във влагалището. Биел я с метална тръба.

Младата жена успяла да избяга на третия ден, когато я оставили с детето в една от стаите без стъкла на прозорците. Спуснала се на земята по парцала, който висял на един от тях вместо перде.

На предишно съдебно заседание стана ясно, че съпругата на подсъдимия е ходила при Надя с искане да си изтегли жалбата. Предлагала и пари – 100-200 лева, по думите на самата Надя. В съдебната зала пък Юлияна твърдеше, че сексът между Надя и съпругът й бил доброволен. Между двете дори възникнало напрежение, защото „гостуването“ на Надя се проточило.

Затова е необходима и справката от МВР за сигнала за отвличането. Ако тази версия се потвърди, това ще бетонира показанията на потърпевшата, а Юлияна може да се сдобие с обвинение в лъжесвидетелстване.

Подсъдимият Илия Митев има три присъди зад гърба си. Двете са за кражби, но първата от тях – от 1992 година, е за изнасилване. За това престъпление той е лежал 6 години в затвора.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини