От х:

Днес в x:

С 13 милиона ремонтират ВиК-то на 13 димитровградски улици

С първа копка на ул."Гоце Делчев" бе положено началото на т.нар.Воден проект в Димитровград

Първа копка на мащабен проект, свързан с реконструкцията и доиграждане на канализационната мрежа на Димитровград бе направена днес. Той обхаваща 13 улици на десен бряг на река Марица, като се предвижда реконструкция на главните канализационни колектори за отвеждане на отпадъчните води.

Ще бъдат подменени 4 219 метра канализационна мрежа по бул. „Христо Ботев”, бул. „Оборище”, ул. „Първи май”, под жп линията, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Васил Петлешков”, бул. „Д. Благоев”, ул.”Гоце Делчев”, ул.”Ангел Кънчев”, ул. „Георги Иванов”, ул. „Цар Симеон”, бул. „Стефан Стамболов”, ул. „Захари Зограф” и ул. „Пети ноември”.

Предвидено е изместване и подмяна на съществуващата водопроводна инфраструктура с обща дължина 1 917 метра по 9 улици, която ще бъде засегната от полагането на новата канализация: бул. „Хр. Ботев”, ул. „Оборище”, ул. „Първи май”, ул. „Хан Аспарух”, ул. „Васил Петлешков”, ул. „Гоце Делчев”, ул. „Ангел Кънчев”, ул. „Цар Симеон” и ул. „Пети ноември”.Около 38 000 жители на Димитровград ще се ползват от новата канализация и около 17 000 – от водоснабдяването с новите полипропиленови тръби, поясни шефът на РИОСВ-Хасково Димитър Илиев.

13 274 503 лв. ще бъдат вложени с подмяната на водопроводите, канализацията и отклонения. Средствата идват от Европейска програма, малко на 607 000 лв. е сумата, осигурена от Община Димитровград. Очаква се така да бъде решен дългогодишен проблем на живеещите в кв."Раковски", чийто приземни етажи се наводняват при обилен дъжд. Тръбите, които ще бъдат положени ще са със значително по-голям диаметър от сегашните, които ще помогне за поемането и на повече вода, поясниха от екипа на т.нар.Воден проект.

"На нас се падна честта да довършим този проект, който е изключително важен за Димитровград", каза кметът Иво Димов. Той подчерта заслугите на предишната администрация по подготовката на разработката. Тя е стартирала през 2006 -та година и на два пъти е спирана заради проблеми.

Проектът трябва да приключи до декември 2014 година. Изпълнител на строителните дейности на територията на Димитровград ще бъдат фирмите "Ти Ви Би" и "Станилов". Партньор в проекта е ВиК-Димитровград.

Градоначалникът се извини на димитровградчани за неудобството по време на ремонтите, но по думите му, те са за да бъде подобрено водоподаването на част от жителите. Уточнено бе, че възстановяването на пътната настилка по ремонтираните улици ще стане след зимата и ще е частична.

Събитието стартира с водосвет, отслужен от архиерески наместник Георги Тодев. Първата копка направиха кметът Иво Димов, шефът на РИОСВ-Хасково Димитър Илиев и Георги Станилов в качеството си на представител на фирмата -изпълнител.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Архиерейски наместник Георги Тодев отслужи водосвет при старта на проекта

Живеещите на ул."Гоце Делчев" няма представа, че стартира проект за ремонт и на тяхната улица
Шефът на фирма "Станилов" също подчертта значимостта на Водния проект за Димитровград

Според Иво Димов, Водният проект може да бъде сравнен със стоителството на Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини