От х:

Днес в x:

Поляци стопирани с фалшиви тениски и маратонки на българската граница

    Десетки хиляди фалшиви стоки с логото на 17 световни марки, които е трябвало да стигнат до Полша са спрени на ГКПП Капитан Андреево при два отделни случая, съобщиха от Агенция Митници. От там уточниха за Haskovo.net, че между двата камиона няма връзка, те са минали в различни дни през българското КПП, освен това са с регистрация от различни региона.

    До стоките митничарите стигнали след проверка на тировете, селектирани за щателна проверка.

    В единия камион митническите служители са открили 22 680 чифта дамски и мъжки чорапи, а в другия - 23 820 чифта.

    При проверките са открити и общо 14 232 текстилни изделия- блузи, ризи, панталони, тениски, спортни комплекти и бельо, също с логото на популярните марки.

    Правилата при задържането на стоки със съмнение, че са фалшиви изискват в изпълнение на Европейския Регламент уведомяването от страна на българските власти на правопритежателите на търговските марки. Последна е тяхната дума в крайна сметка дали стоката е менте или е оригинал.

    Според описите по фактурите обаче стоките за Полша, които са задържани, са на доста ниски цени, което е и белег за това, че най-вероятно те са имитации, още повече при факта, че идват от дестинация като Турция.

    Според правилата, ако се окаже, че стоките действително са фалшификати, те се унищожават за сметка на правопритежателя на търговската марка, който и посочва начина на ликвидирането. Контролът за това обаче се извършва от комисия от Митниците.

    ГКПП Капитан Андреево е най-често използвания коридор за прекарване на фалшиви стоки към Западна Европа. Това сочи и ставката от отчета на Митниците за 2016 година.

    През миналата година от южния вход на България са при 257 случая са спрени над 636 000 ментета.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Же
      Женя
      0 0
      10:21, 28 фев 2017
      Диян Дончев, пишат за вашите дрехи
    • 2
      Дя
      Дякон
      0 0
      14:13, 28 фев 2017
      А дали се унищожават или се възползват някой служители .

    Още новини

    Последни новини