От х:

Днес в x:

От 2014-та взимаме разстоянието Пловдив - турската граница за 1 час

Снимки: Пресцентър МТИТС

"Проектът за модернизация и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград-турска граница е приоритет за България и от съществено значение за развитието на взаимоотношенията ни с Република Турция”. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който заедно с турския си колега Бинали Йълдъръм откри изложението EURASIA RAIL 2012 в Истанбул, съобщи пресцентърът на транспортното министерство. Железопътната отсечка е част от основната TEN-T мрежа на ЕС и представлява важен елемент от жп връзка Европа-Азия. "В момента завършва Фаза 1 на проекта. Това е участъкът от Крумово до Първомай и е започната работа по Фаза 2 от Първомай до Свиленград”, заяви министър Московски. По думите му тази година ще приключи строителството и електрификацията на приблизително 19 километра нов железопътен участък от Свиленград до турската граница. Предвижда се проектът да бъде готов в началото на 2014 г. С изпълнението му ще се увеличи скоростта до 160 км/ч за пътнически влакове и от Пловдив до Свиленград ще се пътува за 1 час. 
Изложението EURASIA RAIL се провежда за втори път в Турция. Участват делегации от Китай, Германия, Франция, Грузия, Великобритания, Иран, Полша, Румъния, Словения, Испания, Сирия, Чехия, Украйна, САЩ, Русия и Сърбия. 
Основните категории тази година ще бъдат нови жп технологии, железопътна инфраструктура, интериор, обществен транспорт, тежка индустрия, транспорт, превоз на товари, логистика и финансови услуги.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини