От х:

Днес в x:

Дневният център за възрастни хора с физически увреждания в Радомир става платен

Проектът „За да можем повече”  за изграждане на дневен център за възрастни хора с физически увреждания в град Радомир вече приключва, с което центърът става платен.

Досега услугата е била безплатна, а от 1-ви март условията ще бъдат променени. Така ползвателите на услугата ще заплащат с 30% от пенсията си.

Проектът се реализира в сграда, собственост на община Радомир в кв. Върба, а от услугата могат да се възползват 20 бенефициенти. От досегашните в дневния център ще останат 11 от потребителите на услугата.

Целта на проекта е създаване на условия за преодоляване на социалната изолация и интеграция в обществото на възрастни хора с физически увреждания чрез предоставяне на рехабилитационни, социални и образователни услуги в общността в община Радомир. През изминалата година в Дневния център е проведен и курс по компютърна грамотност, като 10 от ползвателите на услугата са получили и сертификат за текстообработка, който им дава възможност и за работа.

За потребителите на услугата е осигурен още транспорт, ежедневно обедно хранене, екип от терапевти, психолог, лекари и социален консултант.

Целта е в продължение на 5 години този проект да се задържи като устойчив.

„Почти всички от досегашните ползватели на услугата подобриха качеството си на живот и станаха по- активни. В дневния център остават и младежите под 25 години”, разказват ръководителите на проекта.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини