От х:

Днес в x:

Ким владеел времето, проходил на 3 седмици и написал 1500 книги

Севернокорейците вярват, че рожденият ден на Ким Чен-ир се празнува по целия свят

Покойният севернокорейски лидер Ким Чен-ир е имал свръхестествени способности според официалната пропаганда в страната. Така например се твърди, че на него не му се налагало да ходи по голяма нужда и че можел да променя времето с настроението си, пише британският в. "Дейли телеграф", предаде АСН.

Чудесата около него започват още с раждането му. Според легендата той се родил на 16 февруари 1942 г. във военен лагер в планината Бекду. Когато се родил, в небето се появила двойна дъга, а през нощта засияла нова звезда.

Севернокорейците вярват, че рожденият ден на Ким Чен-ир се празнува по целия свят. Руски данни обаче сочат, че Ким е роден година по-рано в село Вятское в Русия, където родителите му живеели в изгнание по време на японската окупация.

Според официалната му биография той се е научил да ходи на 3 седмици и да говори на 8 месеца. Докато следвал в университета, написал 1500 книги за 3 години плюс 8 опери. През 1994 година, когато за първи път хванал голф стик, е направил 38 под пара и 11 вкарвания от първи удар. Веднага след това той решил, че е достатъчно добър в тази игра и е време да се пенсионира.

Едно от най-скандалните и невероятни твърдения за Ким е, че не ходел по голяма нужда. Говори се, че това е било написано дори на официалната му уебстраница, но после е било премахнато, защото минавало всички граници дори за севернокорейската пропаганда.

В живота на Любимия лидер наистина е имало чудати неща, но достойни повече за възмущение, разказват запознати източници. Така например имало жени, специално назначени да оглеждат и да мерят зрънцата ориз, които той яде, дали отговарят на стандартите за дължина, ширина и цвят. Ким бил любител на магарешкото месо и омарите. Когато пътувал с влака си, му доставяли със самолети пресни омари.

Ким бил и любител на киното и имал колекция от 20 000 филма. Любимата му актриса била Елизабет Тейлър, а един от любимите филми - "Рамбо".

Една зловеща история гласи, че Ким е убил брат си, когато бил на 6 г. Момчето се е удавило в семейния басейн.

Според психиатри личността на Ким е била много близка до тази на Хитлер, Сталин и Саддам. Той страдал от 6 големи групи личностно разстройство - садизъм, параноидно разстройство, антисоциално поведение, нарцисизъм, шизоидно и шизотипно разстройство.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини