От х:

Днес в x:

Стефан Данаилов започна предизборната си кампания от Смолян

 „Скъпи съграждани, мили родопчани! В предизборната си обиколка като кандидат за вицепрезидент,  тръгвам от тук, от  където са моите корени,  със самочувствието на българин и патриот. Нашата кампания с Ивайло Калфин ще бъде „Сърце до сърце", а най-голямата ми мечта е да видя народа си усмихнат".

С тези думи любимият на цяла България актьор Стефан Данаилов приветства смолянчани на първата си предизборна проява като кандидат за вицепрезидент на Републиката. Той стартира кампанията си от Смолян, на площад „България”се събраха стотици, за да подкрепят кандидат-президентската двойка на БСП, но най-вече да видят лично и на живо Стефан Данаилов.

„Знам, че на прага на зимата хладилникът на българина е празен, той трудно издържа децата си да учат, някои хора дори  не могат да си купят хапчетата. Ясно е какво е отношението на тези, които „строят” България, защото наистина държавата мисли за други,  според нея по-важни неща. Хората имат нужда от гаранция и сигурност, от личности, които да застанат зад тях”, каза още той.  

Той изрази убедеността си, че когато българските граждани отиват да гласуват, те ще гласуват за личности. „Ако зад мен и зад Калфин застанат около 2 млн. българи, това ще рече, че тези хора искат да защитим техните права и да напомним на другата част от властта, че това не е добро”, каза пред смолянчани кандидатът за вицепрезидент.

 „Да, наистина трудно можеш да напълниш хладилника на някой, но можеш постоянно да слушаш какво казват хората и да го отстояваш пред тези, които „дърпат” конците на държавата”, каза още от трибуната Данаилов, като коментар за стеснените правомощия на президентската институция в България.

 „Това, което се стремим с Калфин е да се каже „Стоп!” на това, което се случва, каза още Данаилов и добави, че обиколките му в страната показват, че има социално напрежение, което доста ще изненада някои на предстоящите избори.

С думите „Добре дошъл в родния град Смолян!”  Дора Янкова приветства от трибуната любимеца на поколения българи.

 „Пред прага сме на избори, които са много важни, не само за нашата община, но и за цяла България. Изборът ще бъде на личности, на ценности, на перспектива. За себе си съм сигурна, че заставам пред вас с открито лице и гордо вдигната глава. Аз съм си все същата- не съм се променила от властта”, каза кандидатът за трети мандат за кмет на община Смолян.

 „За съжаление бедността и безработицата се появиха като мощни сенки от миналото. Янкова  не скри и болката си от състоянието на културата. Тя отправи призив към Данаилов да попита какво „градят” сегашните управляващи, най-вече в Смолян. „Всичко е изградено и в този градеж е останал трудът на поколения българи.

Аз нося силата на добрите решения и вярвам, че отново ще сме заедно за силен, модерен и работещ Смолян”, заключи Янкова.

 Митингът завърши с концерт на Петя Буюклиева, Мариана Попова и Миро. Със забавни вицове Венци Мартинов накара публиката да се усмихне още в първия ден на предизборната кампания на Стефан Данаилов, към когото дълго не секна потокът от почитатели. Феновете на известния актьор искаха  автографи и снимки за спомен със Стефан Данаилов

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини