От х:

Днес в x:

„Атака”срещу паркинга пред „Орфей”

Партия “Атака” е категорично против отворения паркинг пред комплекс „Орфей” на бул.”България”. Възможността за катастрофи е изключително голяма. Ежедневно наблюдаваме конфликтни ситуации. Граждани ни сигнализират непрекъснато. Това зяяви за Кърджали бг вести общинския координатор на националистите в Кърджали Георги Чичев. В жалбите се отбелязвало също , че мястото е  пешеходна зона,която трябва да осигури безопасно движение на гражданите и преди всичко на децата и майките с детски колички.

  Според Чичев кърджалийци не са съгласни да има паркинг и пред пощата на същия булевард, защото там движението на пешеходци и преди всичко на деца е още по оживено. Недомислица е  да има паркинг там, където хората сядат да почиват и да подишат чист въздух в парка, смятат от „Атака”.

 И единия и другия казус имат своето решение, ако се премахне автоборсата до театъра и заработи отново като пакинг, смятат националистите. Те подкрепят предложението на главния архитект в тази насока. Втори паркинг може да се отвори зад сградата на ресторант „Русалка” в терена на бившото военно поделение. Това предлага областният управител Иванка Таушанова. Там не се изисква голяма инвистиция, а паркоместата ще имат добра комуникация , смята Чичев.

 Според националистите не е прав градоначалника Хасан Азис, че шефовете на държавни институции за 8 месеца са променили отношението си към паркинга пред „Орфей”. Ще припомним, че преди 8 месеца други ръководители оглавяваха въпросните институции. Нека кмета не манипулира общественото мнение с неверни данни, призовават от „Атака”.

 Георги Чичев смята, че кметът не е прав и в твърдението си, че не е работа на областния управител да се меси в решения на общинския съвет и конкретно за паркинга. Областният управител Иванка Таушанова е длъжна да откликва на обществения интерес, когато той е накърнен в угода на малка група от граждани, какъвто е случая,смята лидера на националистите.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини