От х:

Днес в x:

Хасковският център под блокада

Центърът бе отцепен от зала Дружба

Хасковският център се оказа под неочаквана блокада днешния преди обед. Масови задръствания парализираха движението в участъка по булевард България от Съда до 1-ва поликлиника. Причината бе извършваната санитарна сеч на тополи покрай бутиците над реката. Движението бе отбивано през пресечката покрай зала "Дружба", част от която е оразмерена за паркинг и съответно сериозно стеснена. Засечката показа, че шофьорите изминаваха разстоянието от бизнесцентъра до поликлиниката за не по-малко от 15 минути. Най-потърпевши бяха клиентите на такситата. На места възникнаха скандали-пасажерите искаха от такситата чакането да се таксува като престой, таксиджиите пък опонираха, че в минутата спират и тръгват поне три пъти, за да се придвижат със заветни няколко метра напред.

Булевард "България" е най-натоварената пътна артерия в Хасково. Още предните дни движението там бе затруднено заради кастренето на тополите, но не се усещаше толкова защото бе около ст. "Младост" и полицията. От съда до ДКЦ-то обаче на практика има 4 кръстовища.

Стотици коли завормиха огромна опашка по "България

Санитарната сеч трябваше да приключи през уикенда, ни увериха от община Хасково на наше запитване в петък. Тогава ни отговориха че остават 30 тополи за подкастряне и при добри метеорологични условия, ще бъдат приключени до понеделник.

Явно времето през уикенда е било много лошо.

Г.Христов

Причината-рязане на тополи по булеварда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини