От х:

Днес в x:

13 °C

Край реката в Хасково ще бъде залесено отново

Изображение 1 от 6

  Местата края реката на Хасково, по които се премахват част от тополите, ще бъдат залесени отново.

  Вече цяла седмица вървят процедурите по отстраняването на компрометираните дървета. Тези видове тополи са хибридни и животът им от порядъка на 40-50 години, след това стават опасни за минувачите.

  Въпреки че от община Хасково предупредиха за предприетите дейности по премахването на маркираните като опасни дървета, много хасковлии продължават да подават сигнали, притеснени от сечта.

  Днес покрай реката в района до Градската градина работниците от фирмата, наета за работата, довършваха предвидената за деня дейност.

  Според указанията, клонестата част на дърветата се изрязва най-напред, а в последствие и оставените на около десетина метра стволове. Това е истински качествения дървесен материал и той се сортира отделно.

  Гражданите трябва да бъдат спокойни, защото след премахването на некачествените дървета, има план за посаждането на нови.

  611 тополи по поречието на реката ще бъдат подрязани до 30% от височината им. 63 са опасни тополи, част от тях вече са премахнати.

  Според графика, в централната част на града между Младежкия център и Областната дирекция на МВР ще се работи и в почивните дни.

  Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 хиляди лева без ДДС.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   S7
   S74LK3R
   30 -9
   16:25, 22 яну 2021
   Останалото пънче се води 30%? Не ви се дават пари за редовно подрязване и продължихте гроЗната традиция на стария кмет. Режете дърветата, точете водата от язовирите и закривайте държавата.
  • 2
   Ха
   Хасково
   13 -7
   18:40, 22 яну 2021
   Оооо ..дойде време да се заредят накои хора от обкръжението на кмета с дръвца за следващата зима...
   • Чо
    Човек на кмета
    0 0
    16:02, 23 яну 2021
    Не се отопляваме с дърва, ние имаме пари.
  • 3
   Гр
   Гражданин
   14 -7
   18:46, 22 яну 2021
   1800лв за топола сами си направете сметка.Колко отиват за кмета
  • 4
   А.
   А. Войнов
   11 -3
   19:34, 22 яну 2021
   Хасково нет, чета първото изречение и се питам "Това грамотен Българин ли го е писал или някой емигрант от Африка"?
   • Тю
    Тюркян
    1 0
    20:58, 23 яну 2021
    Е, чак пък толкова! Само три грешки има - две правописни и една стилистична, но съм убедена, че са допуснати неволно, имайки предвид грамотността в останалия текст.
  • 5
   К.
   К.М
   5 0
   09:52, 23 яну 2021
   .....чак пък едни тополи да са компрометирани...?!!Ех!!!
  • 6
   Фо
   Формула на алчността
   4 -2
   11:14, 23 яну 2021
   След герб - пустиня!
  • 7
   Qn
   Qni
   4 -2
   11:35, 23 яну 2021
   Грозна гледка, грозен и тъп кмет.
  • 8
   За
   Запознат
   1 -3
   12:32, 23 яну 2021
   Тези дето са против да ги питам ако топола падне върху кола или не дай убие човек как ще реагират
   • А.
    А.В€
    1 -2
    19:43, 23 яну 2021
    Тогава ще врещят "къде е общината (кмета), защо не си е свършил работата"!
    Сега като си върши работата, пак лошо, аман от мрънкачи!
   • Га
    Гадател
    2 -1
    21:59, 23 яну 2021
    "Ако"-то си е ваш приоритет!
   • Ss
    SS3
    1 -1
    10:46, 24 яну 2021
    Няма "АКО" след периодична санитарно подкастряне, а не такава сеч.

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
  26 фев 2021
  Последни новини