От х:

Днес в x:

С тиквени фенери посрещат Хелоуин в Езиковата

В ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали отбелязаха с карнавал празника Хелоуин.   Организатори на нетрадиционната проява са  учителите  по английски език в учебното заведение, които преподават във Випуск 8 клас. Те споделиха,  че по време на подготовката  освен с атрактивните костюми   , децата са се запознали с историята около празника и традициите на древните келти.

Поради огромния интерес и старание Актовата зала на елитната гимназия  бе   превърнат в място, където новоприетите ученици от английските паралелки  да дефилират и да покажат на какво са способни щом пуснат в действие своето въображение и фантазии.  Празнично украсена, със страшни маски, тя побра всички желаещи да отпразнуват празника на Вси Светии.   На   партито бяха подготвени безброй «хелоуински» изненади,  кулминацията на които бе  оспорвания   конкурс за най-интересен костюм.  Следвайки традицията и най-вече легендата за Свещения Джак, който три пъти успял да надхитри Дявола, в  ГПЧЕ „Христо Ботев” се появиха и майсторски издълбани тиквени фенери.

          С невероятните си костюми,  много настроение и музика, учениците  без страх се впускаха в забавните начинания. Вещици, вампири, дяволчета, мумии и други приказни герои се надпреварваха в  състезанията за бързина, съобразителност, сръчност,  смелост и знания.

Организаторите раздадоха  на всички присъстващи лакомства, а за победителите от игрите имаше и специални награди.

         Учебният ден  донесе много настроение и положителен заряд за малки и големи. Така учителите и учениците в ГПЧЕ „Христо Ботев”    заедно творяха, учеха и изследваха не само българския бит и култура, но и тези на другите         европейски          народи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини