От х:

Днес в x:

Красят болни баби в хоспис в деня на милосърдието

Студио за красота „Галерия” направи прически на възрастни болни жени по случай Международния ден на милосърдието и палиетивните грижи. Бабите бяха надлежно подстригани, боядисани и топирани.

Жестът е акт на дарение от страна на собственичката на студиото Калина Добрева. Възрастните жени поискаха прически за да присъстват в инвалидни колички на откриването на галерия „Милосърдие” в хоспис „Добролюбие”. Хосписът е разработен по проект на многопрофилната болница „д-р А.Дафофски” и се смята за най-добрия в страната.

На откриването на болницата присъства директорът й д-р Тодор Черкезов, който заяви,че естетиката и красотата трябва да съпътстват човека. Ние не само удължаваме живота на пациентите, но искаме той да е с добро качество , допълни го Здравко Карамитев, управител на хосписа.

За Кърджали бг вести Карамитев каза още,че картините от новата галерия са дело на изтъкнати майстори на четката от Кърджалийско като Камбер Камбер, Христо Габеров, Хари и Пенка Атанасови, Мая Мечева. Има и творби на деца. Произведенията на изкуството могат да се купуват и чрез интернет.

 Художници отдавна даряват картини на хосписа. Вече са продадени творби за 10 000 лева. Най-много работи е дал Камбер Камбер. Очаква се от продажба на картини до края на годината в хосписа да постъпят още 6 000 лева.

Георги Кулов           

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини