От х:

Днес в x:

Депутати отърваха от закриване лабораторията  на РВМС в Хасково

Храните от животински произход ще продължат да бъдат изследвани в Хасково

Депутатите отърваха от закриване лабораторията  на РВМС в Хасково

 Депутатите Иван Петров, Фани Христова, Делян Добрев и Иво Димов спасиха от закриване лабораторията на Районната ветеринарно медицинска служба в град Хасково. Тя е била нарочена за закриване от министерството на земеделието и храните. 11-те служителя там били неофициално предупредени да си търсят друга работа.

Ръководителката Сия Фотева се обърнала за помощ към местните народни представители от ГЕРБ. Последните инициирали среща с министър Мирослав Найденов и изтъкнали че това е лабораторията с най-модерно оборудване в страната. Било закупено миналата година по програма ФАР на ЕС. По изискванията на програмата, не трябвало да бъде местено 5 години. Именно в тази лаборатория край областния град се изследват проби на храни преминаващи през границата с Турция и следователно храните влизащи в ЕС от Азия.

Аргументите са натежали и министърът е променил решението си. От тази година в хасковската лаборатория ще се изследват проби от е области- хасковска кърджалийска и старозагорска. Тук ще се правят и изследванията за стандарта „Стара планина”.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини