От х:

Днес в x:

Посичат ром опитал да отвлече сина си с пушка

28 годишният Янко Минчев от любимешкото село Оряхово бе посечен в рамото с брадва, а 52-годишна жена бе простреляна в ръката след среднощен екшън в симеоновградското село Тянево. В грандиозното меле са влези участие една дузина роми. Половината от тях дошли с кола от Оряхово за да отвлекат 2-годишния син на Янко, Кристиян. Той бил отглеждан от своята баба - 39- годишната Калинка Колева.

В 22.30 снощи, пред жилището на Калинка спрял автомобил Фиат Уно. От него се изсипали 5-ма души, двама мъже и 3 жени. Водени от Янко Минчев, те нахълтали в жилището и започнали да дърпат детето. Калинка затиснала внучето си и не го пуснала дори когато започнали да я налагат с юмруци. Малката дъщеря на Калинка успяла да се измъкне през прозореца и викнала на помощ чичо си Илко. Той набързо сформирал ударна команда от махалата, която обградила нападателите. Видели че нещата стават сериозни, оряховци пробвали да се измъкнат, но били блокирани. Тогава Янко извадил ловна пушка преправена във флоберка и от упор я насочил към Илко. Стрелял, но жертвата отклонила дулото с ръка и сачмите попаднали в лакета на една от женитем дошли от Оряхово. В суматохата някой нанесал удар с брадва в рамото на Янко. Преди инцидентът да завърши със смърт, пристигнала полицията и арестувала всички участници в мелето. Ранените са откарани в хасковската болница без опасност за живота. Въпреки сериозните наранявания, те подписали декларации, че жегат да се приберат в къщи, и напуснали болницата.

Калинка и родата и били кротки хора и никога не са създавали проблеми, обясни кметицата на Тянево Илиана Асенова. Тя каза още, че това бил вторият опит, при който Янко насилствено пробвал да отвлече детето си. Селото обаче солидарно пазели Кристиян. Майката на момчето Боянка напуснала преди 2 години Янко и се омъжила повторно в харманлийското село Българин. Там имала дете и преценила, че не може да отглежда и първородния си син. затова го оставила на баба му.

Полицията разследва случая. Въпреки многото свидетели, все още не е установено кой е нанесъл удара с брадвата. Всички участници в инцидента са задържани.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини