От х:

Днес в x:

Майките ще връщат пари, проверките продължават

Нищо не може да се направи по въпроса с майките, от които НОИ иска възстановяване на неправомерно получаваните 240 лв. месечно. А проверките в страната ще продължават. Това заяви на среща днес с представителки на протестиращите жени депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Народните представители от бяха сезирани миналия понеделник, когато им бе връчена и подписка с искане за промяна в закона.

Според майките те са били ощетени с промяната от 2006 година, когато жените, дали децата си в ясла, се приравняват с тези, които ги дават за отглеждане в социален дом на пълна държавна издръжка.

Може да се помисли за промяна в закона, призна Иван Петров. Той се нае да разговаря с колегите си от социалната комисия в парламента. Но уточни, че законът си е закон и неправомерно получените суми подлежат на връщане.

Случаят с Красимира Трайкова от Хасково, която е парализирана след инсулт, е по-особен. Получихме уверения от шефката на НОИ Христина Митрева, че сумите й ще бъдат опростени, добави Иван Петров.

Според депутата основната вина за създалата се ситуация с майките има НОИ, който в продължение на три години не е проверявал отпускането на сумите. Така са се натрупали големи задължения, допълни депутатът.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини