От х:

Днес в x:

Разбиха нелегална фабрика за цигари. Земеделския министър освиркан. Преглед на регионалния печат

„Тютюнопроизводителите в сериал” пише във водещо заглавие „Новинар юг”. Една от многото земеделски информации в броя дава интересна трактовка на фермерските проблеми, залели региона през последните седмици. Тя е на земеделския замминистър Цветан Димитров и всъщност е логичн,а но несподеляна от предишните политици: „Земеделието е бизнес и който работи на загуба е длъжен да си търси друга ниша, не да чака на държавата”. Това е по повод протестите на тютюнопроизводителите, който заместник министърът Димитров оприличи на сериал. Сюжетъ,т по който държавата покрива разликата между себестойността на килограм тютюн и изкупната му цена, вече не съществува. Край с премиите и субсидиите.

Земеделският министър бе бурно освиркан от бостанджиите от Любимец, четем в другия материал по аграрната тема от първа страница.Производителите на дини не искат субсидии и премии. Искат нещо по простичко-да се спре целия внос на плода защото чуждестранните дини са по евтини от българските и май узряват по бързо от нашите. Това съсипвало родното производство. Според земеделската мъдрост, българинът трябва да купува по-скъпата родна продукция за да могат те /земеделците/ да развиват бизнеса си. Иначе фалират и с това едва ли не си отива българщината.

Нещо подобно се чете и в третия материал по темата от страница първа-„Полски внос фалира гъбари от Горски извор” Още един „изконен” български поминък е застрашен от чуждия внос. И там плачат за спасение. Както отбелязва вестникът в редакционен коментар – Българинът взе да усеща прелестите на единния общоевропейски пазар! Потребителят определено ги усеща, за производителя прелестите са в кавички.

Хегемонията на селското стопанство на страниците на „Новинар” се нарушава от позната тема-„Бинев готви покушение над прокурор”. Това твърди свидетел. Адашът на евродепутата измамил с пари и череши двама естонски бизнесмени четем на страница 4-та. Пред свидетели заявил че ще се разправи с димитровградския прокурор Атанас Палхутев , който пледираше Бинев да се лекува при психиатър по повод предишно прегрешение на бизнесменът от Черноконево.

„Простреляният Мишо излезна от комата”.Уцеленото с въздушна пушка в главата дете излезе от комата и вече е контактно, съобщава добрата новина вестникът на страница 3-та.

„Запорират сметки и коли на 47 длъжници”. Длъжниците са към местната хазна и изненадващо в списъка има известни имена на уж преуспяващи бизнесмени.

„Разбиха нелегална фабрика за цигари”, съобщава „Хасковска Марица”. Нелегалната фабрика е „Алфа и Зет” и тя уж беше разбита преди 4 години. Сега се оакза че пак си работи, като лицата са същите-бивши шефове в бившата цигарена фабрика Даниел Ангелов и Николай Захариев. След някоя и друга гоидна може отново да „разбият” Алфа и Зет. До тогава икономическа полиция в Хасково ще има много материал за конфискуване в борбата си с безакцизните цигари.

„Наказват шофьори за блокирани Бобри”. Всеки водач който паркира така че да блокира достъпът да контейнер за смет ще бъде глобяван предлагат в докладна записка до местния общински съвет.

„60 фирми глобени за рушене на пътищата” Актовете са съставени от Държавната автоинспекция-Хасково на камион, които са претоварени и при движението си рушат пътната инфраструктура в региона.

„Подписка: искат справедлив съд за стрелеца от Орфей”. Роднините на простреляния Мишо настояват за прозрачен и справедлив съд за стрелеца, който разстреля безпричинно 14 годишно момче с въздушна пушка в квартал Орфей. Хората обаче се притесняват че случая ще се потули защото бащата на 20 годишния стрелец Митко Бъчваров, е военен прокурор. В подписката са се включили хора от всички етноси-бълагри, роми, турци.

„Мним лекар измами старица” схемата за измами на възрастни хора вече е с лекари които уж лекуват роднини от тежка болест. Досегашния сценарий с адвокати които вадят синовете и дъщерите от затвора вече не върви.

На 4-та страница темата на броя – земеделските протести в Любимец. Освен за дините там протестират и за доматите. И тук турсакта конкуренция била непосилна. Недоволството продължава въпреки че изкупната цена на доматите е увеличена.

Това бе по-интересното в днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини