От х:

Днес в x:

223 хасковлии висят с данъците, 3 паспорта на трупчета в НАП

Задграничните паспорти на трима жители на област Хасково са отнели през първите три месеца на годината публичните изпълнители на тукашния офис на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от администрацията. Това е част от законовите мерки, които се прилагат срещу длъжници, неплатили в срок задълженията си към държавата.

За същия период от време в региона са наложени запори върху 10 моторни превозни средства, един дружествен дял и 15 банкови сметки. Възможно е заради големи дългове към държавата да се стигне до възбрана на недвижим имот или дори до продажба на имущество. НАП напомня, че тези мерки за принудително събиране се прилагат в случаите когато длъжниците отказват да обсъдят каквито и да е възможности за доброволно плащане.

Офис Хасково на НАП напомня, че от тази година към сумата от неплатени данъци и осигуровки на гражданите се прибавят и неплатените глоби към КАТ, РИОКОЗ и други държавни институции. От Офиса съветват всеки гражданин или фирма, които имат временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки да се свържат с публичните изпълнители на агенцията, тъй като има различни възможности за договаряне плащането да стане на части. Такива са разсрочването или отсрочването на дълга, както и разрешението за неотложно плащане. При последното банковата сметка на длъжника се запорира, като всеки месец от нея се изтегля определен процент за плащане на задължението.

В момента в Публичния бюлетин на НАП са включени 223 юридически и физически лица от област Хасково, всеки от които със задължения над 5 000 лева

Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини