От х:

Днес в x:

Тече акция за купуване на гласове в Пернишко и Добричко

От тази сутрин в област Перник и област Добрич се провежда специализирана полицейска операция срещу купуване на гласове, обяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти днес.

Към четвъртък сутринта е имало постъпили общо 99 сигнала по линия на престъпления против политическите права на гражданите. Образувани са 46 досъдебни производства.

По думите на министър Стоянов схемите за предстоящия вот остават същите – опрощаване на дългове срещу подкрепа за определен кандидат.

"Цената за глас е между 50 и 100 лева. Предполагам, че в последния момент може да има някаква промяна, но ще следим този процес", подчерта министъра на вътрешните работи.

Калин Стоянов обясни, че справка на МВР спрямо парламентарните избори миналата година показва, че има образувани 4 пъти повече досъдебни производства, а сигналите са скочили с 2,5 процента.

"Този път имаме повече сигнали. Аз лично си обяснявам това с факта, че може би гражданите ни имат повече доверие. И на второ място – МВР този път се ориентира по-рано и реално имаме много оперативни сигнали, които в момента отработваме", каза Стоянов.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини