От х:

Днес в x:

Глоби от 200 до 2000 лева, ако няма свободен достъп до пожарните хидранти

При възникнал пожар, както и при извършени проверки от служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, се установява, че някои от разположените на територията на града пожарни хидранти не се откриват или достъпът до тях е възпрепятстван. Хидрантите са разположени върху тротоара и могат да бъдат надземни или подземни. Голяма част от жителите на областния град складират дърва за огрев и строителни материали върху тях или в близост. Често нарушение е и паркирането непосредствено до тях.  
Пожарните хидранти са особено важни за пожарникарите, за да водоснабдят автомобила в случай на пожар и за гасене на сгради. Ако хидранта не може да бъде използван, се увеличава времето за гасене, което може да застраши човешки живот.
В тази връзка е необходимо отново да напомним:
Не се разрешава спиране и паркиране на транспортни средства, поставяне на материали и съоръжения на разстояние, по-малко от 5м., преди и след пожарните хидранти, съгласно Наредба №8121з-647 за Правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите от 01.10.2014г.
Разтоварени дърва по тротоари, улични платна и зелени площи могат да престоят не повече от 48 часа, съгласно Наредба на Община Смолян от 2016 г.
Нарушителите на разпоредбите носят административно-наказателна отговорност и подлежат на глоба от 200 лв. до 2000 лв.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини