От х:

Днес в x:

Крумовградчанин става жертва два пъти на грешки на дрегер за наркотици

Крумовградчанинът Дженгиз Басри Осман става два пъти жертва на грешки на дрегер за наркотици.Задържан е.Два пъти губи работата си.Майка му получава инфаркт от притеснения.

Крумовград е малък.Всички се познаваме.Знаят,че не вземам наркотици.Но хората започват да те гледат с подозрение.Никой не иска да наема хора като мен.Без кола не мога да работя в други градове.Нямам намерение да съдя никого.Искам бързо да ми излезе втората кръвна проба и да бъда оневинен.Това коментира за Кърджали бг вести Дженгиз Осман.

Ето какво ни написа 28- годишният крумовградчанин:

„… бях спрян за рутинна проверка от патрул на МВР КРУМОВГРАД на 06.01.23г. след справка на документите ми изискаха тест за наркотици с апарат DRUG CHEK 5000. Апарата показа положителна проба за метамфетамин . След което поисках кръвна проба защото знам че не съм употребявал никакви наркотични вещества . Когато излезна кръвната проба след 11 месеца по- късно тя беше с отрицателен резултат . Книжката ми бе отнета до излизане на кръвната проба”.

 Младият мъж смята,че е сложил точка на проблема.Но случаят се повтаря: „Тази година случаят се повтаря отново. На 19.04.2024 г. на входа на Крумовград  същите органи ме спират за рутинна проверка и отново ми правят тест за наркотици с горе посоченият апарат и отново ми отчита амфетамини , при което ме задържат от срок за 24 часа спират автомобила от движение . Отново давам кръвна проба и урина защото съм сигурен че не съм употребявал никакви наркотични вещества . Този тормоз не е справедлив и се повтаря отново и отново . Аз съм възпрепятстван да работя и да изхранвам семейството си , да карам майка ми по болници и лекари защото органите на МВР КРУМОВГРАД са решили че аз ще съм изкупителна жертва за техните постижения в служебните им задължения .”

  Обърнахме се към Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали за повече информация.От там потвърдиха думите на Дженгиз Осман за двете проверки с дрегер за наркотици,както и констатациите на полицаите от Крумовград.Потвърдиха,че при първият случай кръвната проба е доказала ,че крумовградчанина не е дрогиран.И при втората проверка той е дал доброволно кръвна проба с твърдението,че не е употребявал наркотици.

  От Регионалният пресцентър на МВР са категорични,че апаратът е бил изправен и в срок на годност.Според действащия Наказателен кодекс тестът с техническо средство за наркотици е основание за санкции.Проблемът е,че в страната работят малко лаборатории за кръвни проби и се чака много време.В момента срещу  Дженгиз Осман е образувано досъдебно производство.Не са изключени грешки на дрегера.Това може да се установи само с кръвната проба,подчертават от Регионалния пресцентър на МВР.

  Молбата ми е по-бързо да излезе кръвната проба,за да мога да изхранвам семейството ми.Апелирам този апарат да бъде проверен за пригодност,за да не пострадат и други като мен,подчерта за Кърджали бг вести Дженгиз Осман.

Георги Кулов

Снимка:Личен архив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини