От х:

Днес в x:

Нов Apollo в Женева

Миналата година бе показан Apollo Speed, а преди това – Apollo Sport. Затова и не е голяма изненада, че немският производител на суперавтомобили Gumpert планира да покаже нов вариант на стилния си спортист за 2010 година. 

Подготвен да бъде представен за пръв път по време на автомобилното изложение в Женева следващата седмица, новият Gumpert Apollo ще получи малко повече мощност... и освен това ще се предлага за пръв път с десен волан (макар и нас това да не ни касае пряко). Съответно последният Apollo Speed вече си имаше мощност от 800 к.с. и въртящ момент от 900 Нм. Следователно, каквото и да са подготвили от Gumpert, то при всички положения ще бъде впечатляващо. 

На този етап няма много детайли, но е известно, че колата ще се предлага в нова черно-бяла цветова схема, както и с аеродинамичен бодикит, изработен предимно от въглеродни влакна. 

Гамата на Apollo по принцип разчита на 4.2-литрови V8 битурбо двигатели, заимствани директно от Audi. Съответно комбинацията винаги е със секвенциална шестстепенна трансмисия. Досега най-бързата версия бе Apollo Speed, който е способен да ускорява до 100 км/ч за 3 секунди.Максималната му скорост пък почти достига 360 км/ч. 

Остава да чакаме и да видим какво ще извадят този път от Gumpert. Каквото и да е, със сигурност ще е добро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини