От х:

Днес в x:

Домът на културата ще зарадва кърджалийци със серия от концерти за Великден

По традиция в дните около Великден отново очакваме нашите почитатели в залата, за да преживеем заедно незабравими момeнти с красива музика, песни и танци, в изпълнение на даровитите ни музиканти, певци, артисти, танцьори.Това сподели за Кърджали бг вести директорката на Дома на културата Мариана Ликова.

Ликова подчерта:Всички творчески състави   към Общинския център подготвят самостоятелни концерти, както миналата юбилейна  година. От опит вече мога да кажа, че това е най- добрия начин да достигнем  до всеки любител на музикалното и танцово изкуство. Залата беше изпълнена до краен предел на всеки концерт и това бе вълнуващо преживяване както за публиката, така и за изпълнителите.

С поредицата от концерти през април на 18, 23 и 29  се надяваме да отговорим на очакванията на всички наши съграждани и гости на града за едно вълшебно бягство от реалността,споделя още Мариана Ликова.

Започваме на 18 Април с концерта на Музикалния театър „МУЗИКА, МОЯ ЛЮБОВ“. Артистите  ни ще покажат и широкото амплоа, в което се изявяват на сцената – не само оперета и опера, но мюзикъл, поп и джаз. В програмата са включени изпълнения от „Бал в Савоя“, „Веселата вдовица“, „Моята прекрасна лейди“, „Царицата на чардаша“, ще звучат  песни от мюзикълите „Чикаго“ и „Котките“ и много искрени думи изречени от солистите ни за значимата роля на музиката в техния живот… В един такъв концерт , вдъхновен от най-красивата и романтична музика, те ще излеят душата си пред погледа на любимата им публика.

Радостина Желева, Дора Точкова, Иванка Христева, Юксел Есен и Бахар Якуб са основните действащи лица на сцената,  наред с хар и балет.

Специални гости са СТЕФАН ПЕТКОВ – солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ и нашите местни музикални звезди Мария Белева, Мария Колева и Райна Паслиева.

Вярваме, че музикалното изкуство има силата да създава връзки между нас, да ни обогатява и извисява духовно.

 Билетите са вече в продажба.

Насладете се на тази музикална феерия!

На 23 Април Школата по изкуства представя „70 години музика и безкрайна любов“, където  бивши и настоящи възпитаници ще представят един специален концерт.

На сцената ще се изяви и  Детския струнен оркестър,който този сезон бе отличен с първа награда на националния  конкурс „Пътя на славата“, който се проведе на 15 Март в София.

Специално за концерта пристига Мичо Димитров, който ще ни зареди с виртуозното си изпълнение на цигулка с прекрасната пиеса „Севдана“ на Георги  Златев-Черкин, както й  от националната музикална академия „Панчо Владигеров“ в София, младият  пианист Евгени Ангелов със изпълнение на соната № 4, 1част на Бетховен,

Страхотната Фелиз Молламустафа представя на пиано „Арабеска „ на Клод Дебюси,

Бившата възпитаничка на Школата Гергана Кюлханова на цигулка с „Румънски танци“ на Барток и клавирен съпровод Тавит Мачикян, който също е бил част от Школатата по изкуства, като преподавател

 и още много красиви произведения от нашите настоящи ученици са част от празничния концерт…

Поканили сме специални гости  - бивши възпитаници стигнали високо, високо в развитието си на музиканти и преподаватели, като проф. Анастас Славчев - пианист,  бивш декан на музикалната академия в Пловдив; проф. д-р Петя Бъговска преподавател на контрабас в националната музикална академия „Панчо Владигеров“ София; Гл.ас.д-р Марияна Митева – водила при нас клас по акордеон; проф. д-р Таня Бурдева една от първите преподавателки по цигулка в школата ни, Снежана Полихронова, Милослава Славова и други бивши преподаватели, културни дейци от близкото минало.Това сподели още Мариана Ликова.

Кърджали бг вести

Снимка:Георги Кулов                                                  

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини