От х:

Днес в x:

ИА"Медицински надзор" започна извънредна проверка в болницата в Кърджали, заради смъртта на родилката

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) е започнала извънредна проверка на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Атанас Дафовски“ АД и на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на изпълнителната агенция.

От ИАМН информираха, че са се самосезирали и започват извънредна проверка във връзка с оповестения по-рано днес случай на починала 33-годишна бременна жена.

От МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ обясниха по-рано днес, че родилка на 33 години е починала, след като е била приета в 5:00 часа сутринта в тежко състояние. Жената е била в септичен шок, със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура. Събраният спешен екип, решил да направи секцио, установил, че плодът е мъртъв. Непосредствено след секциото жената била преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където са продължили реанимационните дейности, но въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката е починала в 9:40 часа. 

По случая се извършва вътрешна проверка, съобщиха още от болницата и допълниха, че са уведомили Регионалната здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

БТА

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини