От х:

Днес в x:

В с. Малка Арда търсят доброволци за ремонт на киносалона

  От месеци в с. Малка Арда доброволци възстановяват киносалона в местното читалище. Зад цялата благородна идея стои едно младо момиче, което успява да вдъхнови местната общност. В добротворчеството на Кристина Патева  се включват десетки. Те  помагат с труд, с материали и финасови дарения. Вече е дошъл ред за последните щрихи по завършване на киносалона. За това   съвместно с Читалище и Кметство Малка Арда, Кристина организира един различен 3 март. 
  "Необходими са последни сили, за да успеем да завършим ремонта на киносалона в селото.
  В навечерието на националния празник Трети март, ще запретнем ръкави, за да покажем, че приемствеността между поколенията е жива, че общото е лично, когато го споделяме, че не чакаме, а действаме, защото ни е грижа за днес и искаме утрешния ден да бъде изпълнен с повече смисъл.България е всичко онова, което е общо и цяло и с труда си и с мислите си, можем да я обичаме, да я съхраняване и да я променяме за добро.
   А по-българско от българското село няма, затова грижата ни за него е битка, която водим ежедневно. Всеки, който желае да бъде част от работния празник, е добре дошъл"" казва Кристина и кани родопчани да се включат в инициативата.  Тя е създала е и фейсбук групата „Записи от ПлАнИнАтА“, в която популяризира селата в България, разказва за срещите си с възрастните хора и организира редица кампании.
   
  Можете да подпомогнете кампанията с физическа и финансова помощ.
  Дарителска сметка:
  IBAN: BG77STSA93000029897208
   
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини